Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Οι Απόδημοι Θεσσαλοί στο Υπουργείο Εξωτερικών
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Οι Απόδημοι Θεσσαλοί στο Υπουργείο Εξωτερικών

Απόδημος ελληνισμός: Ο Υφυπουργός κ. Κώτσηρας συνεχάρη την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών για το αξιόλογο έργο της και επισήμανε τη σημαντικότητα της προσπάθειας των Απόδημων στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και της παράδοσης.

Σε πολύ ζεστό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση γνωριμίας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Κώτσηρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υφυπουργού κ. Δημήτρης Γιολδάσης. Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Διαμαντής Γκίκας συνεχάρη τον νέο Υφυπουργό Εξωτερικών και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκπλήρωση του έργου του καθώς και καλή συνεργασία. Επίσης τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία και την πολυετή υποστήριξη της ΓΓΑΕΔΔ στο έργο της Συνομοσπονδίας. Επίσης συνεχάρη και τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη για την επανατοποθέτηση του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών για το έργο και τις δραστηριότητες της Συνομοσπονδίας, για τις πλούσιες δράσεις της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, για το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παλαμά, το Σ/Κ 29 και 30 Ιουλίου 2023, υπό την αιγίδα της ΓΓΑΕΔΔ και για την έκδοση του περιοδικού που φέρει το όνομα «ΘΕΤΤΑΛΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ». Επιπλέον, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας συνεχάρη τον υφυπουργό κ. Κώτσηρα για την πρόσφατη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου σχετικά με την άρση των περιορισμών για τη συμμετοχή των Αποδήμων στις εθνικές εκλογές αλλά τόνισε ταυτόχρονα ότι τώρα έχει προτεραιότητα το ζήτημα της επιστολικής ψήφου καθώς και η λειτουργία ενός παγκοσμίου οργάνου που θα εκπροσωπεί τον Απόδημο Ελληνισμό και θα μπορεί να συντονίζει τα αιτήματα των Ελλήνων της Διασποράς.

Ο Υφυπουργός κ. Κώτσηρας συνεχάρη την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών για το αξιόλογο έργο της και επισήμανε τη σημαντικότητα της προσπάθειας των Απόδημων στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας και της παράδοσης καθώς και στη σύνδεση τους με τη μητέρα πατρίδα και διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις