Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι δήμαρχοι 2023: Επίσημη ανακοίνωση για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι δήμαρχοι 2023: Επίσημη ανακοίνωση για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιά

Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι δήμαρχοι 2023: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Την επίσημη στήριξη της ΝΔ στις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και  του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος. Η στήριξη των τριών υποψηφίων και εν ενεργεία δημάρχων έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου και μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για την επίσημη στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο Αθηναίων, του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και του Γιάννη Μώραλη για τον Δήμο Πειραιά.  Η στήριξη της ΝΔ στους Κώστα Μπακογιάννη, που χθες Δευτέρα (31.7.2023) ανακοίνωσε τους 351 υποψηφίους της παράταξής του, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Γιάννη Μώραλη Γιάννη Μώραλη, έστω και αν δεν προέρχεται από αυτή, θεωρούνταν δεδομένη, ενώ αναμενόταν η επίσημη ανακοίνωση που έγινε σήμερα.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, η ΝΔ ανακοίνωσε και τα πρόσωπα που στηρίζει για τις 13 περιφέρειες της χώρας, επιδιώκοντας να βαφτεί γαλάζιος ο χάρτης των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε επίπεδο δήμων, η λογική των «χρισμάτων» δεν θα επιλεγεί κεντρικά. Ευρύτερα, η κεντρική γραμμή είναι να στηριχτούν εν ενεργεία δήμαρχοι που είχαν τη στήριξη του κόμματος το 2019, ενώ σε περιπτώσεις που υπάρχουν δύο και τρεις υποψήφιοι προερχόμενοι από τον χώρο του κόμματος, η στήριξη θα είναι πιο ήπια, αλλά στον δεύτερο γύρο θα καταστεί σαφέστερη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις