Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / «Σενάριο επιστροφής» του Fuel Pass – Τι γίνεται με τις πληρωμές Market Pass και Youth Pass
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σενάριο επιστροφής» του Fuel Pass – Τι γίνεται με τις πληρωμές Market Pass και Youth Pass

Market Pass - Youth Pass: Ποιος είναι ο γενικότερος προγραμματισμός της κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, έκανε δηλώσεις για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές των Market Pass και Youth Pass, ενώ σχολίασε και αν πρόκειται να επιστρέψει το Fuel Pass. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι τα πρώτα δύο επιδόματα θα πιστωθούν πιθανώς προς το τέλος Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου, επειδή πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. «Οι πληρωμές θα πάνε προς το τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι και όλες μαζί τον Οκτώβριο, αλλά θα γίνει μια προσπάθεια για τέλος Σεπτεμβρίου. Δύο δόσεις, ή τρεις ή όλες μαζί τον Οκτώβριο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα συστήματα και τη δυνατότητα να ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Έτσι κι αλλιώς, αναγκαζόμαστε από πρώτη Σεπτεμβρίου να πάρουμε τις δηλώσεις για να μπορούμε να κρίνουμε, όμως περί τα τέλη Αυγούστου θα μπορέσουμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα, όχι για όλους, αλλά για εκείνους που δεν είχαν προλάβει να κάνουν αίτηση. Οι προηγούμενοι θα θεωρηθούν ότι έχουν κάνει αίτηση και θα εξεταστούν», είπε για το Market Pass. Επίσης, σημείωσε ότι «το Youth Pass θα έρθει το Σεπτέμβριο, με την προϋπόθεση να είναι κάτοικος Ελλάδας, να κάνει δηλαδή φορολογική δήλωση. Θα πληρώνεται κάθε φορά μετά τη φορολογική, ώστε να ξέρουμε ότι είσαι κάτοικος Ελλάδας».

Τι θα γίνει με το Fuel Pass

Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σχολίασε και το ενδεχόμενο να επιστρέψει το Fuel Pass. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει κάποια σχετική πληροφόρηση μέχρι στιγμής, ενώ θεωρεί πως οι αυξήσεις θα είναι παροδικές. Ωστόσο, τόνισε ότι μπορεί να επιστρέψει το συγκεκριμένο επίδομα σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο. Συγκεκριμένα, είπε πως «δεν έχω κάποια πληροφόρηση αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω, αν ήξερα θα το έλεγα. Νομίζω όμως ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά και τους πολίτες, όποτε υπάρχει το πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή παροδική αύξηση και δεν θα χρειαστεί να επέμβουμε. Μακάρι, να είναι αλήθεια αυτό».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις