Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πακιστάν καμικάζι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν καμικάζι: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Πακιστάν καμικάζι: 54 νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή (30/7) στην επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκουα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Το τυφλό χτύπημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης ενός ισλαμιστικού ριζοσπαστικού κόμματος. Η επίθεση κόστισε τη ζωή σε 54 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων ανήλικοι, ανέφερε σήμερα η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωση που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Telegram. «Ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον 54», δήλωσε τη Δευτέρα (31/7) στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαουκάτ Αμπάς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTD), προσθέτοντας ότι 23 από αυτούς ήταν ηλικίας κάτω των 18 ετών. Ένας τοπικός αξιωματούχος της επαρχίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό.

Η επίθεση είχε ως στόχο το συντηρητικό, θρησκευτικό κόμμα Τζαμιά Ουλεμά-ε-Ισλάμ (JUI-F). Περισσότερα από 400 μέλη και οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί κάτω από μια σκηνή στο χωριό Χαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η πακιστανική κυβέρνηση πρόκειται να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται ήδη για τον προεκλογικό αγώνα τους. Ωστόσο, η περίοδος αυτή ήδη «σημαδεύεται» από αίμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις