Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Θερινές εκπτώσεις – Κορκίδης: Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε 7 δισ. τζίρο το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινές εκπτώσεις – Κορκίδης: Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε 7 δισ. τζίρο το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου

Θερινές εκπτώσεις - Κορκίδης: Μιλωντας στην ΕΡΤ

Τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου από τις εκπτώσεις ανέλυσε πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης. Όπως είπε ο κ. Κορκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, «βλέπαμε μια αύξηση του τζίρου από την αρχή του χρόνου, από τον Ιανουάριο. Τα 3,4 δισ. του μηνιαίου τζίρου είχαν γίνει 3,55 τον Ιούνιο, οπότε θεωρήσαμε ότι και τον Ιούλιο αυτή η αύξηση θα συνεχιστεί. Βέβαια κανένας δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι θα ήταν ο θερμότερος Ιούλιος στην υφήλιο για πάρα πολλά χρόνια και ότι ο καύσωνας θα εμπόδιζε τους καταναλωτές να επισκεφτούν τα καταστήματα(…)

«Διατηρούμε τις ελπίδες μας γιατί μην ξεχνάμε ότι οι θερινές εκπτώσεις έχουν μακρά διάρκεια. Ξεκινάνε μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και τελειώνουν τέλος Αυγούστου και θα συνυπολογίσουμε και ένα δεκαήμερο τον Σεπτέμβρη όπου πάντα υπάρχουν προσφορές μετά τις εκπτώσεις (…) Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο δηλαδή των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ τζίρου το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες. Γιατί εκτός από την πληθωριστική αύξηση έχουμε μία αύξηση της τουριστικής κίνησης στους τουριστικούς προορισμούς, στο κέντρο της Αθήνας. Αν βλέπαμε και τα στοιχεία πριν τις φωτιές θα βλέπαμε ότι το Νότιο Αιγαίο είχε τη μεγαλύτερη αύξηση σε τζίρο στη λιανική κατά 15% και μετά ήταν η Περιφέρεια Αττικής με 13%».

Σε άλλο σημείο ο Βασίλης Κορκίδης ανέφερε: «Η Αθήνα έχει καταφέρει να γίνει ένα city break και τον χειμώνα και ένας προορισμός το καλοκαίρι. Έχει μπει προφανώς στα πακέτα των tour operator και μία με δύο μέρες ο κάθε τουρίστας πριν πάει σε κάποιο νησί μένει στην Αθήνα και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και στον Πειραιά γιατί έχουμε ένα εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας που θα μπορούσαμε κι εμείς να καταφέρουμε και να πείσουμε να περπατάνε, να αγοράζουν, να μένουν γενικότερα και στον Πειραιά και σε άλλες περιοχές της Αττικής».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις