Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

01

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικές εκλογές: Με Γκλέτσο ξανά στη Στερεά, ποιον στηρίζει στην Κρήτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικές εκλογές: Με Γκλέτσο ξανά στη Στερεά, ποιον στηρίζει στην Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι υποψήφιοι στις Περιφέρειες

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου εξετάστηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις Περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει για την Περιφέρεια Ηπείρου τον Γιάννη Στέφο, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, στην Κρήτη, μετά το ναυάγιο του Αρναουτάκη, η Κουμουνδούρου αποφάσισε να στηρίξει τον Σπύρο Δανέλλη, ενώ στη Στερεά Ελλάδα, παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν, θα στηρίξει τον Απόστολο Γκλέτσο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής για τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, μύλος έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, καθώς οι τάσεις του κόμματος δείχνουν να έχουν διαφορετικές επιλογές. Ο Κώστας Ζαχαριάδης αποτελεί την επιλογή της πλειοψηφίας για να βρεθεί στην κούρσα για τον Δήμο Αθηναίων, ωστόσο η «Ομπρέλα» πρότεινε τον Νίκο Φίλη για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας κατέθεσε πρόταση στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά, ενώ μέλη της Ανοιχτής Πόλης πρότειναν και τέταρτη υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, την Όλγα Μπαλαούρα, κόρη του Μάκη Μπαλαούρα.

Φαβορί ο Ζαχαριάδης

Το ποιος τελικά θα επιλεγεί όπως όλα δείχνουν θα προκύψει από ψηφοφορία που όπως όλα δείχνουν έχει ως φαβορί τον επικεφαλής της επιτροπής αυτοδιοικητικών εκλογών. Με βάση τη χθεσινή σύνθεση καθώς κάποιοι απουσίαζαν και δεν τοποθετήθηκαν ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει αριθμητικό προβάδισμα 4 μελών στην πολιτική γραμματεία από τον Νίκο Φίλης και 8 περίπου από τον Κώστα Τσουκαλά που πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, ο Νίκος Φίλης έχει βάσιμους λόγους να ελπίζει σε κάτι καλύτερο αν τελικά η ψηφοφορία καταλήξει να διεξάγεται μεταξύ των δυο πρώτων που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες προτιμήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις