Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μηταράκης παραίτηση: Η πρώτη κίνηση στα… social
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης παραίτηση: Η πρώτη κίνηση στα… social

Μηταράκης παραίτηση: Ανανέωσε το εργασιακό του status στην σελίδα του

Ο Νότης Μηταράκης αποχώρησε μόλις μετά από ένα μήνα θητείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς υπέπεσε σε νέο σφάλμα κατά τη διάρκεια των φωτιών, επιλέγοντας να κάνει διακοπές στην Πάτμο.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης εξεμάνη όταν πληροφορήθηκε πως ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες όχι απλώς δεν βρισκόταν στο γραφείο του όπως θα έπρεπε, αλλά είχε πάει και για… διακοπές στην Πάτμο, αφήνοντας πίσω στο κτήριο της λεωφόρου Π. Κανελλοπούλου 4, τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο να κάνει όλη τη δουλειά. Ο κύριος Μηταράκης επέλεξε να… ανανεώσει την ιδιότητά του στο Facebook λεπτά μετά την παραίτησή του, καθώς στο εργασιακό status έγραψε πως «έφυγε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» και τη θέση «υπουργός».

Η δυσαρέσκεια Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η δυσαρέσκεια του κ. Μητσοτάκη προς τον απερχόμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μηταράκη ξεκίνησε από τις πρώτες κιόλας ημέρες που το μέλος της κυβέρνησης ανέλαβε καθήκοντα, όταν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι θα καταργηθεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και όσοι έχουν ενταχθεί σε αυτή θα ενσωματωθούν στους Ειδικούς Φρουρούς, κάτι που διαψεύστηκε από την κυβέρνηση.

Διάψευση επίσης υπήρξε και για τις δηλώσεις του κ. Μηταράκη περί δημιουργίας έφιππης αστυνομίας. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης τον άδειασε μετά τη δήλωση αυτή, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Σκάι είπε πως: «Σκέφτηκα, για την έφιππη αστυνομία, ότι με αυτή τη ζέστη ίσως πρέπει να ζητήσω… καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία και στον Κόλπο. Δεν χρειαζόμαστε. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα αυτή, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή έφιππη αστυνομία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις