Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαγνησία εμπρησμός: Υποψίες για οργανωμένη εγκληματική δράση – Παρέμβαση εισαγγελέα
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία εμπρησμός: Υποψίες για οργανωμένη εγκληματική δράση – Παρέμβαση εισαγγελέα

Μαγνησία εμπρησμός: Στην προκαταρκτική θα εξετασθούν όλα τα δεδομένα και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία όλοι όσοι έκαναν λόγο για οργανωμένη ενέργεια

Παραγγελία για άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει πώς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τόσες πυρκαγιές στη Μαγνησία, αλλά και το γεγονός ότι αυτές οι φωτιές είχαν ασυνήθη έκταση και ένταση και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, σε ζωικό κεφάλαιο, σε πολλά κτίρια, σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, σε καλλιέργειες και σε υποδομές, αλλά και την απώλεια δύο ανθρώπων στο Χοροστάσι Αλμυρού και τον Άγιο Γεώργιο Φερών, εξέδωσε η Εισαγγελία Βόλου. Η ταυτόχρονη εκδήλωση τόσων πυρκαγιών έχει προκαλέσει υπόνοιες για σκόπιμη και οργανωμένη εγκληματική δράση και δεν αποδίδεται μόνο σε πιθανή αμέλεια κάποιων ατόμων.

Μάλιστα, το πρώτο βράδυ που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ενώ κινδύνευε να παραδοθεί στις φλόγες το Σέσκλο, κατήγγειλε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατόν να εκδηλώνονται φωτιές ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία στη χειρότερη δυνατή στιγμή λόγω του καύσωνα και της επικράτησης των θυελλωδών ανέμων». Στην προκαταρκτική θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία όσοι έκαναν λόγο για εμπρησμό, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Εξελίξεις από την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Νύχτα τρόμου στη Μαγνησία με την φωτιά να καίει στα Μελισσάτικα, στο Διμήνι, στον ΧΥΤΑ και να κυκλώνει την Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Όλες οι ελπίδες για την σημερινή δύσκολη ημέρα έχουν εναποτεθεί στις εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ξεκίνησαν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας με την Πολιτική Προστασία να έχει επικεντρωθεί σε αυτό το πύρινο μέτωπο. «Εάν δεν στείλουν δυνάμεις η φωτιά θα σβήσει στη θάλασσα» τόνισαν πυροσβέστες που εξουθενωμένοι παλεύουν σε όλα τα μέτωπα.  Μιλώντας στο OPEN, ο δήμαρχος Αλμυρού υπογράμμισε ότι υπάρχουν τρία πολύ μεγάλα ενεργά μέτωπα στην περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις εθνικές οδούς Αθηνών και Λαρίσης.

Την εκκένωση των οικισμών του Δήμου Βόλου ζήτησε με νέο μήνυμα στα κινητά των Βολιωτών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη στις 4.50 τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενημερώνει για την εκκένωση των παραθαλάσσιων οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Μ.Βελανιδιάς, Μαράθου και Κριθαριάς λόγω απειλής από τις φλόγες. Εκκενώνεται η περιοχή Μελισσάτικα στον Βόλο. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Βόλο λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη. Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές του Βόλου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στη Νέα Ιωνία, που βρίσκεται πιο κοντά στις φλεγόμενες περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις