Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Μαίρη Συνατσάκη για φωτιές: «Δεν ξέρω πόσο πένθος αντέχουμε ακόμη»
LIFESTYLE

Μαίρη Συνατσάκη για φωτιές: «Δεν ξέρω πόσο πένθος αντέχουμε ακόμη»

Μαίρη Συνατσάκη για φωτιές: Η προσπάθεια της youtuber να βοηθήσει τους ανθρώπους και τα ζώα που πλήττονται από τις φονικές πυρκαγιές

Η Μαίρη Συνατσάκη απευθύνθηκε στους διαδικτυακούς της φίλους κάνοντας τη δική της προσπάθεια να βοηθήσει τους ανθρώπους και τα ζώα που πλήττονται από τις φονικές πυρκαγιές, μέσω της κοινοποίησης εθελοντικών δράσεων. Η γνωστή youtuber έκανε κάποιες αναρτήσεις στο Instagram, και ανάμεσα σε άλλα, ζήτησε συγγνώμη που δεν μπορεί να δημοσιεύει πιο συχνά ώστε να προσφέρει τη βοήθειά της, αφού πλέον έχει την κόρη της στην οποία δίνει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά που “ξανά” συμβαίνουν… και ζητάω συγγνώμη που δεν ανεβάζω, όπως πάντα, όλες τις πληροφορίες που μου στέλνετε και όσα μπορώ από τα accounts που ακολουθώ”. ” Λόγω της μικρής, δεν έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ τόσο στενά αυτά τα updates αναγκών στηρίζονται στηρίζονται πολύ στην άμεση και έγκαιρη δημοσίευση. Αλλιώς απλά μπερδεύετε το έργο των εθελοντών», έγραψε αρχικά σε story της η Μαίρη Συνατσάκη. «Δεν ξέρω πόσο πένθος αντέχουμε ακόμη», ανέφερε στο τέλος των αναρτήσεων.

Οι αναρτήσεις της Έλενας Τσαγκρινού για τις φωτιές

Η Έλενα Τσαγκρινού δημοσίευσε μια σειρά από stories στο Ιnstagram, όπου ζητούσε από τους διαδικτυακούς της φίλους να την ενημερώσουν για τις περιοχές στις οποίες η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να ακουστούν οι άμεσες ανάγκες. Αρχικά, η γνωστή τραγουδίστρια ανέφερε από την πλευρά της πως περίμενε ότι θα είχαν δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία γνωστοί καλλιτέχνες και άλλα άτομα του χώρου, για αυτές τις δραματικές στιγμές που βιώνει η χώρα. «Από μερικούς μεγαλύτερου βεληνεκούς καλλιτέχνες παρουσιαστές περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία περί του θέματος ́, μπαίνοντας βλέποντας stories συνειδητοποιείς. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ ́ έξω αλλά έστω και αν δεν “ξυπνήσαμε” την πρώτη μέρα της καταστροφής της χώρας από τον εμπρησμό. Ας βοηθήσουμε με πληροφορίες – ευαισθητοποίηση – έστω και αργότερα . Λυπάμε τόσο μεγάλα “ονόματα” να μην έχουν ευαισθητοποιηθεί και στα social», έγραψε στο πρώτο της story.

Στη συνέχεια αναδημοσίευσε μηνύματα ανθρώπων που έκαναν έκκληση να «ακουστούν» μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις περιοχές που μαίνονται από τις φλόγες. Και σε μια άλλη της ανάρτηση έγραψε: «Και τέλος με την σειρά μου θα ήθελα να κοινοποιήσω κάποια σχετική πληροφορία που θέλετε να μεταφέρετε σε μεγαλύτερο εύρος κόσμου μέσα και από τα δικά μας social. Στείλτε μου – αν μπορώ να βοηθήσω με ανάρτηση story κάπου. Έλενα Τσαγκρινού με αγάπη». Ωστόσο, ανάμεσα στα σχόλια που δέχτηκε ήταν και ένα μήνυμα που έγραφε: «Άμα δεν καταφέρεις να κοιμηθείς πάρε κανένα ζάναξ». Η Έλενα Τσαγκρινού ξεκαθάρισε πως μπλόκαρε τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο instagram και απάντησε: «Όσοι θέλουνε να γράφουν αρνητικά μηνύματα στα dm ανθρώπων και εδώ, αλλά και στο Tik Tok, δεν έχω να σχολιάσω γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Η απάντηση μου είναι απλά αυτή και πάντα αυτή θα είναι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις