Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαγνησία φωτιά τώρα: Τρομακτική αναζωπύρωση, εκκενώνονται οικισμοί
ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία φωτιά τώρα: Τρομακτική αναζωπύρωση, εκκενώνονται οικισμοί

Μαγνησία φωτιά τώρα: Αναζωπύρωση στη Μαγνησία - Στις φλόγες η Ρόδος για δέκατη μέρα - Νέες εστίες σε Αιτωλοακαρνανία και Τανάγρα.

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώνεται αυτή την ώρα σε Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Μεγάλη Βελανιδιά, στη Μαγνησία, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, έως και 7 Μποφόρ. Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες στη Μαγνησία. Μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο, ενώ ένας κτηνοτρόφος, που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του, βρήκε τραγικό θάνατο.

Μαγνησία φωτιά τώρα: Μηνύματα του «112» για εκκένωση οικισμών

Εξαιτίας της αναζωπύρωσης στη φωτιά στο Σέσκλο, εστάλη μήνυμα του «112», το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Λίγο αργότερα, εστάλη μήνυμα του «112» και στις περιοχές Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια, για να εκκενώσουν προς Βόλο. Στις 16:25, υπήρξε νέα εντολή προς τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου να κατευθυνθούν προς Αλμυρό, αντί για Βόλο. Μερικά λεπτά αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 ώστε να εκκενώσουν τις παραπάνω κοινότητες και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις