Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύμη φωτιά τώρα: Νέα εστία σε αγροτοδασική έκταση στην Εύβοια
ΕΛΛΑΔΑ

Κύμη φωτιά τώρα: Νέα εστία σε αγροτοδασική έκταση στην Εύβοια

Κύμη φωτιά τώρα: Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι - Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια

Φωτιά προκλήθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στην Κύμη Ευβοίας. Η πυρκαγιά είναι κοντά στην είσοδο της πόλης, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά, που φέρεται να ξεκίνησε από ελιές, είναι κοντά στον οικισμό της Κύμης και κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης. Επιχειρούν 17 πυροσβέστες και 7 οχήματα και δύο ελικόπτερα ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η εικόνα από τη φωτιά στη Μαγνησία

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η φωτιά που έκαιγε στη Μαγνησία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή υπάρχουν μόνο μικροεστίες σε Άγιο Γεώργιο, Μάραθο και Κριθάρια. Το βράδυ οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Μαγνησίας έδιναν άνιση μάχη με την φωτιά, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βελεστίνο και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους συνέχιζε να καίει παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που έγιναν για να περιοριστεί. Λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Μελισσάτικα να εκκενώσουν την περιοχή προς το Βόλο.

Στη συνέχεια στις 05:30 τα ξημερώματα με νέο μήνυμα της η Πολιτική Προστασία ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα, στις 5:46 εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος. Στο Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις