Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Βουλή: Η Ελλάδα ανεβαίνει, η αντιπολίτευση καταστροφολογεί και ψεύδεται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη – Βουλή: Η Ελλάδα ανεβαίνει, η αντιπολίτευση καταστροφολογεί και ψεύδεται

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη - Βουλή: Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απάντησε στο σύνολο των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης

«Τιμήσαμε αμέσως τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στη Βουλή, Κωστής Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας πως «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας». Ο κ. Χατζηδάκης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που μεταξύ άλλων προβλέπει αυξήσεις στο Δημόσιο.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Έγινε επειδή ασκήθηκε μία πολιτική που αύξησε τις επενδύσεις, οδήγησε σε ρεκόρ των εξαγωγών, έφερε τη χώρα στις πρώτες θέσεις ως προς το ρυθμό ανάπτυξης και μείωσε την ανεργία. Αν άκουγε κανείς την αντιπολίτευση, θα νόμιζε ότι μιλάμε για άλλη χώρα. Δεν τελειώνει η προσπάθεια, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ευμενή θέση γιατί υπάρχει μια ισχυρή βάση που δημιουργήθηκε με την πολιτική της προηγούμενης τετραετίας αλλά και με το αποτέλεσμα των εκλογών που στέλνει ισχυρό μήνυμα στις αγορές και τους επενδυτές» τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «δεν αντέχω τον πειρασμό να πω κάτι το οποίο μου φάνηκε παράδοξο. Ακούγοντας την ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκα, με τον αρνητικό τόνο που είχε, εάν καλύπτεται ο εισηγητής της μειοψηφίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μαμουλάκης. Ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ενώ ο κ. Φάμελλος δεν βρήκε τίποτα θετικό να πει για αυτό».

Χατζηδάκης σε ΠΑΣΟΚ: Με τέτοιου είδους προσεγγίσεις θα γίνετε ΚΚΕ της Κεντροαριστεράς

«Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουκουλόπουλος ήταν πιο συγκρατημένος αλλά κατέληξε στο ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να σας κάνω τον σύμβουλο στρατηγικής, αλλά ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να πω ότι με τέτοιου είδους προσεγγίσεις μπορεί στο τέλος να φαίνεστε ως ”ΚΚΕ” της Κεντροαριστεράς”. Κάντε ό,τι νομίζετε» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στην στάση που κρατά απέναντι στο νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών απάντησε στο σύνολο των αιτιάσεων της αντιπολίτευσης για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αλλά και συνολικά για την οικονομική πολιτική, προκαλώντας όσους μπορούν, να αμφισβητήσουν τα στοιχεία που παρουσιάζει το υπουργείο μεταξύ άλλων για τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, το πρόγραμμα «Σπίτι μου», κ.α. ειδική αναφορά έκανε:

Στο ζήτημα της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων υπογραμμίζοντας ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέρα από αυτή που προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 31 Αυγούστου και ότι η έκπτωση για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου ισχύει για όσους προχωρήσουν στην καταβολή του ως τις 31 Ιουλίου. «Μιλάμε για τους συνεπείς φορολογούμενους, η κυβέρνηση δεν θέλει να λαϊκίσει», τόνισε.

Στην υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα: «Πράγματι, είπε, είμαστε πάνω από τους στόχους όπως είχαν τεθεί στο προϋπολογισμό. Αλλά είμαστε ακριβώς στους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας. Επομένως πρέπει να κάνουμε καλό νοικοκυριό για να πιάσουμε τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας. Δεν κρατάμε τα χρήματα στα ταμεία για να δυσαρεστούμε τον κόσμο. Δίνουμε όσα έχουμε, δεν δίνουμε αυτά που δεν έχουμε. Αυτή είναι η σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις