Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καναντέρ Κάρυστος πτώση: Συγκλονίζει ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που κατέγραψε την τραγωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Καναντέρ Κάρυστος πτώση: Συγκλονίζει ο εικονολήπτης της ΕΡΤ που κατέγραψε την τραγωδία

Καναντέρ Κάρυστος πτώση: Ο έμπειρος καμεραμάν έκανε πλάνα στην πλαγιά, ενώ στην περιοχή υπήρχαν διάσπαρτες μικρές εστίες.

Θλίψη στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου των δύο πιλότων από την πτώση του Canadair στην Κάρυστο. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ Ελένη Μπουγά, η οποία βρισκόταν στην περιοχή, είδε με τα μάτια της να εξελίσσεται η τραγωδία, ενώ την πτώση του αεροσκάφους κατέγραψε ο εικονολήπτης της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργος Αγνίδης. Ο έμπειρος καμεραμάν έκανε πλάνα στην πλαγιά, ενώ στην περιοχή υπήρχαν διάσπαρτες μικρές εστίες.

Μία εξ αυτών είχε αναζωπυρωθεί λίγο πριν από τη μοιραία πτώση του Canadair. Τότε σήκωσε την κάμερα και άρχισε να καταγράφει καρέ-καρέ τις επιχειρήσεις των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών, μέχρι που μπροστά στα μάτια του εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο εικονολήπτης Γιώργος Αγνίδης δεν έκρυψε ότι συγκλονίστηκε. «Το σοκ είναι πάρα πολύ μεγάλο, θα με στοιχειώνει κι εγώ δεν ξέρω για πόσο. Γίνεται ”ένα” η κάμερα με το σώμα, αλλά μπαίνει και μέσα στην ψυχή και εμένα θα με ακολουθεί για πάρα πολύ καιρό», είπε συγκλονισμένος.

Περιγράφοντας τη σκηνή, ο Γ. Αγνίδης είπε ότι κατέγραφε τα πλάνα από απόσταση σχεδόν 500 μέτρων από τα πυροσβεστικά:  «Έκαναν καταπληκτικές προσπάθειες οι πιλότοι. Σηκώνω την κάμερα και τραβάω, γιατί ήταν εντυπωσιακά πλάνα, για να φαίνεται η αυτοθυσία των ηρώων αυτών. Εκείνη τη στιγμή κάνει τη ρίψη και ξαφνικά το βλέπω να αλλάζει κάπως πορεία, κάνει βουτιά. Βλέπω τη βουτιά, τη φλόγα και ακούω τον εκκωφαντικό κρότο. Δεν το πίστευα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει».

Η δημοσιογράφος Ελένη Μπουγά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και περιέγραψε τις συγκλονιστικές εικόνες:

«Στο σημείο αυτό ήμασταν και το μεσημέρι 2:50 λίγο πριν από το δελτίο των ειδήσεων. Ο Γιώργος Αγνίδης, ο κάμεραμαν του συνεργείου, έκανε πλάνα στην πλαγιά. Εκείνη την ώρα είχαμε κάποιες διάσπαρτες μικρές εστίες, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρχε το φαινόμενο αυτό που είχαμε συναντήσει τις προηγούμενες μέρες. Είχε κοπάσει ο άνεμος, ήταν μικρές διάσπαρτες εστίες, μία εκ των οποίων είχε αναζωπυρωθεί λίγα λεπτά πριν από την πτώση του καναντέρ» είπε.

«Ο Γιώργος Αγνίδης έχει σηκώσει την κάμερα για να κάνει τα πλάνα καταγράφοντας στο ρεπορτάζ την πλαγιά και εκείνη την ώρα βλέπουμε δύο καναντέρ, που είχαμε θαυμάσει την προσπάθεια των χειριστών τους, έκαναν παράτολμες ρίψεις, είχαν καταφέρει το ακατόρθωτο μέσα σε λίγες ώρες. Εκείνη την ώρα λοιπόν, σε μία από αυτές τις ρίψεις τα δύο καναντέρ τα οποία πήγαιναν παράλληλα στην πλαγιά και το ένα εκ των οποίων έπεσε, έκανε τη ρίψη, είχε μια αστάθεια και στη συνέχεια έγινε το τραγικό γεγονός».

Εμφανώς συγκινημένη νωρίτερα στη σύνδεσή της με την ΕΡΤ και η ρεπόρτερ Ελένη Μπουγά, με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε πώς ένιωσε. «Ήταν μία δύσκολη στιγμή για όλους μας. Συγκλονιστήκαμε, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε στα μάτια μας κυριολεκτικά», είπε. «Ήταν μία στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά. Έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι και ο λόγος για τον οποίο εκείνη την ώρα δεν ήμασταν στον αέρα, ο Γιώργος κατέγραφε γιατί θαυμάζαμε την προσπάθειά τους. Κατέγραφε το πλάνο αυτό, το οποίο ήταν και το τραγικό, με τη μοιραία κατάληξη» πρόσθεσε η ρεπόρτερ, δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις