Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θύματα συμμορίας απατεώνων… διαφήμιζαν τη δράση τους
ΕΛΛΑΔΑ

Θύματα συμμορίας απατεώνων… διαφήμιζαν τη δράση τους

Απάτες: Έπειθαν άτομα με οικονομική επιφάνεια ότι εξασφαλίζουν μέσω γνωριμιών κατασχεμένα αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές σε χαμηλές τιμές.

Η ίδια η Αστυνομία, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μεθοδολογία απάτης, που είχε στήσει 5μελές κύκλωμα επιτηδείων, «μαεστρικά σχεδιασμένη»!!! Γιατί κατάφερναν για πολύ καιρό, να μετατρέπουν τα θύματά τους σε…διαφημιστές τους, ανοίγοντάς τους τον δρόμο, να προσθέτουν νέα θύματα στη λίστα τους! Πλησίαζαν άτομα με οικονομική επιφάνεια και ευρύ κοινωνικό κύκλο. Τα έπειθαν ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες ούτως ώστε να τους εξασφαλίσουν κατασχεμένα από τράπεζες, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Τους πρώτους κάθε «κύκλου» δεν τους… εξαπατούσαν. Παρέδιδαν- άγνωστο πως- όσα υπόσχονταν και εισέπρατταν τα χρήματα. Εκεί, όμως, ήταν και η μεγάλη παγίδα. νθουσιασμένοι αυτοί, έδιναν στον κύκλο τους… μυθικές διαστάσεις στα άτομα αυτά τα οποία δρούσαν με επικεφαλής έναν 53χρονο.

Οι υπόλοιποι την πλήρωναν

Έτσι η…πελατεία μεγάλωνε και τότε άρχιζε η εξαπάτηση! Αφού έπειθαν και τους νέους…θαυμαστές να καταθέσουν χρήματα σε τράπεζες για να παραλάβουν κι αυτοί κατασχεμένα, πολυτελή οχήματα και άλλες συσκευές, εξαφανίζονταν!!! Οι καταγγελίες των θυμάτων, που συνολικά έχασαν από τον 53χρονο και τους τέσσερις συνεργούς του κοντά στα 623.000 ευρώ, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, έφθασαν στο Τμήμα από Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 22-7-2023 στην Πετρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Το Τμήμα Αναζητήσεων

Κατάφεραν με την έρευνά τους να ταυτοποιήσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να σχηματίσουν δικογραφία με αποτέλεσμα ο ανακριτής να εκδώσει 5 εντάλματα σύλληψης. Ήταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν να…ξετρυπώσουν τους διωκόμενους. Και το κατάφεραν με τον 53χροονο, τον οποίο μετά από έρευνα εντόπισαν στην Πετρούπολη. Συνελήφθη, λέει η Αστυνομία, ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε απάτες με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης 7 ετών και 4 μηνών. Στη συνέχεια η Αστυνομία παρουσιάζει τα απίστευτα στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση εξαπάτησης:

Πώς στήθηκε η απάτη

«Ειδικότερα, ο 53χρονος από κοινού με τέσσερις συγκατηγορούμενους, προσέγγιζαν πρόσωπα οικονομικής επιφάνειας με ευρύ κοινωνικό κύκλο και ισχυρίζονταν ότι είχαν στενές διασυνδέσεις με αρμόδιους υπαλλήλους που διαχειρίζονται την πώληση κατασχεμένων από τραπεζικά ιδρύματα αυτοκινήτων και ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών. Ακολούθως, τους έπειθαν ότι είχαν τη δυνατότητα λόγω των ανωτέρω γνωριμιών, να τους εξασφαλίσουν τη διάθεση των ανωτέρω κατασχεμένων σε προνομιακές τιμές. Τα αρχικά πρόσωπα, που προσέγγιζαν, δεν τύγχαναν θύματα οικονομικής εξαπάτησης από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, καθώς στόχος αποτελούσε η εκμετάλλευση των προσώπων που ευρύτερου κοινωνικού τους δικτύου.

Τα αρχικά πρόσωπα που παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα οχήματα ή συσκευές από τα μέλη της ομάδας, στη συνέχεια μετέδιδαν την είδηση της προνομιούχας συναλλαγής στον κύκλο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο «πελατών», οι οποίοι βασιζόμενοι στην φερεγγυότητα των προαναφερθέντων προσώπων, προέβαιναν στην κατάθεση χρηματικών ποσών στους κατηγορουμένους για παραλαβή οχημάτων ή συσκευών σε προνομιακή τιμή.

Παρέσυραν ο ένας τον άλλον

Κατά αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες «παρέσυραν» ο ένας τον άλλο στο κλίμα εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί προς όφελος της εγκληματικής ομάδας που αποκόμιζε πολλαπλάσια κέρδη με αυτήν την μαεστρικά σχεδιασμένη εγκληματική δραστηριότητα». Έτσι, η εγκληματική ομάδα εξαπάτησε 39 πρόσωπα και 5 εταιρείες, ενώ το παράνομο όφελος τους υπερβαίνει τις -622.900- ευρώ. «Η εγκληματική τους δραστηριότητα έπαυσε», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ «μετά την εξιχνίαση της δράσης τους από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την ανωτέρω υπηρεσία υποβλήθηκε δικογραφία αρχές Ιουλίου σε βάρος πέντε ταυτοποιημένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης για αντιποίηση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις