Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ναυάγιο Ινδονησία: Τραγωδία με επιβατικό πλοίο στα ανοιχτά της Κελέβης
ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο Ινδονησία: Τραγωδία με επιβατικό πλοίο στα ανοιχτά της Κελέβης

Ναυάγιο Ινδονησία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 19 αγνοούμενοι από ατύχημα με επιβατικό πλοίο

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκαεννέα αγνοούνται μετά το ναυάγιο επιβατικού πλοίου στα ανοικτά της Κελέβης, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας. Στο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε περί τα μεσάνυχτα, επέβαιναν περίπου σαράντα επιβάτες, τόνισε η υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως τα αίτια της τραγωδίας είναι ακόμη άγνωστα. Έξι επιβάτες οι οποίοι σώθηκαν ήδη διακομίστηκαν και νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Προσωρινά, υπάρχουν 19 άτομα που εξακολουθούμε να αναζητούμε», δήλωσε ο Μουχάμαντ Αραφάχ, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης στην πόλη Κεντάρι της Ινδονησίας. Μια ομάδα έρευνας θα βουτήξει γύρω από το σημείο του ναυαγίου, ενώ μια άλλη θα ερευνήσει την επιφάνεια του νερού χρησιμοποιώντας βάρκες, είπε. Εικόνες με διασώστες που κινητοποιούνται για την προσπάθεια έρευνας και πολλά πτώματα καλυμμένα με σαρόνγκ τοποθετημένα σε μουσαμά σε ένα τοπικό νοσοκομείο κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Υπερπλήρης η βάρκα που ναυάγησε

Το πλοίο ήταν ένα ξύλινο επιβατηγό σκάφος και όχι ένα πορθμείο όπως αναφέρθηκε αρχικά και σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο ο συνολικός αριθμός των επιβατών πιθανώς ήταν μεγαλύτερος από τον καταχωρημένο. Τα ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι χωρικοί ταξίδεψαν για μια τοπική γιορτή και συγκεντρώθηκαν σε μια υπερπλήρη βάρκα που ανατράπηκε κατά την επιστροφή της στον κόλπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις