Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ: Η πιο συγκινητική στιγμή της πορείας της στο Σύλλογο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ: Η πιο συγκινητική στιγμή της πορείας της στο Σύλλογο

Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ: «Για εμένα και για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της 30χρονης πορείας μας»

Μία από συγκινητικές στιγμές έζησε το 2020, η αείμνηστη πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Η πρέσβειρα καλής θέλησης της Unesco, έγινε κουμπάρα και πάντρεψε τον Παναγιώτη ένα από τα πρώτα παιδιά που πριν 30 χρόνια έκαναν μεταμόσχευση μυελού των οστών στη νεοσύστατη τότε μονάδα μεταμόσχευσης. Ο Παναγιώτης στα 21 του χρόνια κι ένα μήνα αφού είχε γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, έκανε ξανά μεταμόσχευση, πέτυχε λίγες μέρες πριν παντρεύτηκε με κουμπάρα τη γυναίκα που του “έσωσε” τη ζωή και που στάθηκε στο πλευρό του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, που διαγνώστηκε με μεσογειακή αναιμία.

Ένα από τα πρώτα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ…

“Όταν πρωτογνώρισα τον Παναγιώτη, ήταν μόλις 18 μηνών. Ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Πριν από 30 χρόνια, το παιδί εκείνο βγήκε νικητής στον αγώνα που μόλις είχαμε ξεκινήσει, μια από τις πρώτες επιτυχημένες μεταμοσχευσεις μυελού των οστών της νεοσύστατης τότε Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Από τότε, είμαι δίπλα του σε κάθε του βήμα, καμαρώνοντας τον να μεγαλώνει, να προοδεύει και να είναι γερός και υγιής. Πριν από μερικές ημέρες, μου έδωσε τη χαρά να τον παντρέψω με την αγαπημένη του Μαντώ. Παναγιώτη, σε αυτό σου το νέο σου ξεκίνημα σού εύχομαι να είσαι ευτυχισμένος και να ζήσετε τη ζωή σας όπως ακριβως επιθυμείτε και σας αξίζει. Για εμένα και για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της 30χρονης πορείας μας. – Μαριαννα Β. Βαρδινογιαννη”, έγραφε το 2020 στη σελίδα του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο, Ελπίδα.

Ο Παναγιώτης είχε μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του αλλά και για την αγάπη που είχε στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  ένα χρόνο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, σε εκπομπή του Σκάι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις