Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κάρυστος τώρα: Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κάρυστος τώρα: Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο

Φωτιά Κάρυστος τώρα: Επιστρέφουν σιγά-σιγά οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν

Μαίνεται για 2η μέρα η φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο το απόγευμα της Κυριακής (23.07.2023) με την κατάσταση να παραμένει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά στην Κάρυστο είχε επεκταθεί αρχικά εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων στην περιοχή, και επιχειρούν από αέρος 3 αεροσκάφη με 2 ελικόπτερα. Πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί. Ωστόσο ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε πως στους οικισμούς Πλατύ Γιαλό, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά.

“Είναι καλύτερη η εικόνα τώρα. Πιστεύω ότι περίπου μέχρι το μεσημέρι θα το έχουμε θέσει υπό έλεγχο” λέει ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος για την φωτιά που κατάκαψε τη νύχτα της Κυριακής αρκετά χωριά της Καρύστου. Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος “επιστρέφουν οι κάτοικοι στους οικισμούς Πλατύ Γιαλό, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός που είχαν απομακρυνθεί αλλά με προσοχή. Οι άνεμοι παραμένουν στα 5 μποφόρ, Υπάρχουν μικροεστίες, μόνο ένα μέτωπο είναι το πιο επικίνδυνο, αυτό του Πλατανιστού. Ωστόσο και αυτό έχει ”εξομαλυνθεί” επειδή έχουμε πλέον εναέρια μέσα. Αργά το βράδυ ήρθαν και άλλα πέντε πυροσβεστικά” τόνισε ο Δήμαρχος.

Η φωτιά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο

Ο κ. Ραβιόλος αναφέρει επίσης πως «ήταν σε χαμηλή βλάστηση. Μόνο κάποιοι ελαιώνες υπήρχαν κοντά στον οικισμό Πλατανιστό. Έχει γίνει ζημιά σε μεγάλη έκταση αλλά είναι σημαντικό που πολύ γρήγορα το θέσαμε υπό έλεγχο γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε χειρότερα”. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε πάντως πως τόσο η φωτιά στην Κάρυστο όσο και σε Ρόδο, Κέρκυρα, και Αίγιο δεν θα τελειώσει σήμερα. «Η πυρκαγιά στη Ρόδο και σε αρκετές άλλες περιοχές, όπως Κέρκυρα, Εύβοια, Δερβενάκι, δεν θα κλείσουν σήμερα. Θα μας απασχολήσουν και τις επόμενες ημέρες λόγω των μεγάλων διαστάσεων που έχουν πάρει», δήλωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις