Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανός κακοποιός, της συμμορίας των σπρέι, λήστευε παράλληλα και στην Αττική!
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανός κακοποιός, της συμμορίας των σπρέι, λήστευε παράλληλα και στην Αττική!

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  του 50χρονου Αλβανού

Αλβανός κακοποιός, μέλος της συμμορίας που εισέβαλε σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, αναισθητοποιούσε με σπρέι τους ενοίκους και άρπαζε χρήματα και κοσμήματα, όπως αποδεικνύεται από νεότερα στοιχεία της Αστυνομίας, έχει δράσει και στην Αττική!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο, ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, προφυλακισμένος κακοποιός, ο οποίος συνελήφθη τότε στη συμπρωτεύουσα μαζί με έναν Έλληνα για κλοπές και ληστείες σε σπίτια της Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι παράλληλα, δρούσε μόνος και στην Αττική, όπου ταξίδευε το ίδιο χρονικό διάστημα!

Την απίστευτη αποκάλυψη κάνουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, οι οποίοι εξιχνίασαν μία ληστεία και 8 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίες, διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2022. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  του 50χρονου Αλβανού, για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε  είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Κηφισιά, Παλαιά Φώκαια και Πικέρμι

«Όπως προέκυψε από την έρευνα»,  λένε οι αστυνομικοί «ο 50χρονος προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις-κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από οικίες, δρώντας κατά κύριο λόγο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε Κηφισιά, Παλαιά Φώκαια και Πικέρμι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 50χρονος αφαιρούσε, εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, κλειδιά αυτοκινήτου από τις οικίες που παραβίαζε, με τα οποία ξεκλείδωνε και εκκινούσε τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα πλησίον των οικιών, χρησιμοποιώντας τα ως μέσα διαφυγής.

Λήστεψε οικιακή βοηθό

Όσον αφορά την τελεσθείσα ληστεία, ο 50χρονος εισήλθε σε οικία στην Κηφισιά, ακινητοποίησε υπό την απειλή όπλου την οικιακή βοηθό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κοσμήματα». Πρόκειται για ληστεία-τρόμο, που έλαβε χώρα σε κατοικία επιχειρηματία στην Κηφισιά. Ο 50χρονος Αλβανός, κρατώντας πιστόλι, εισέβαλε στο σπίτι  απέναντί του βρέθηκε τρομοκρατημένη η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι έλειπε ο ιδιοκτήτης και ότι δεν γνώριζε που είχε χρήματα και κοσμήματα. Τελικά ο εισβολέας έκανε άνω κάτω την κατοικία και διέφυγε με σημαντική λεία.

Η δράση του στη Θεσσαλονίκη

Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για μέλος «της  συμμορίας με το σπρέι», που είχε σκορπίσει πανικό στους ενοίκους πολλών περιοχών της συμπρωτεύουσας από τον Ιούλιο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022.

Αναφερόμενη η ΕΛ.ΑΣ στον τρόπο δράσης της συμμορίας στη συμπρωτεύουσα, πληροφορούσε ότι:

«Οι ανωτέρω (σ.σ. 50χρονος και 44χρονος),  συνέστησαν, τουλάχιστον από τα τέλη περίπου του Ιουλίου του 2022, εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν κατ’ επάγγελμα στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών.

Δύο ληστείες, δώδεκα διαρρήξεις

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, κατά το χρονικό διάστημα από 22-07-2022 έως 23-09-2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, κατά περίπτωση, προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα  κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από οικίες στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Έριχναν υπνωτική ουσία

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο (2) εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας. Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ περίπου, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους».

Στην κατοχή του βρέθηκαν, τότε και κατασχέθηκαν: Ενα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε 5 φυσίγγια, ένα εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών, μία εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις