Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φέιθ Κιπιέγκον ρεκόρ: Ιστορικές εμφανίσεις στο Diamond League
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φέιθ Κιπιέγκον ρεκόρ: Ιστορικές εμφανίσεις στο Diamond League

Φέιθ Κιπιέγκον ρεκόρ: Η ταχύτερη όλων των εποχών και στο μίλι

Η Φέιθ Κιπιέγκον «συλλέγει» μετάλλια μεγάλων διοργανώσεων εδώ και χρόνια. Φέτος όμως έχει αρχίσει να «συλλέγει» και παγκόσμια ρεκόρ. Μέσα σε 50 ημέρες η Φέιθ Κιπιέγκον κατέρριψε τρία παγκόσμια ρεκόρ, καθώς το βράδυ της Παρασκευής έγινε η ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών και στο μίλι, με την εντυπωσιακή κούρσα που έκανε στο Diamond League του Μονακό. Τις τελευταίες εβδομάδες η δύο φορές Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια τα «έχει βάλει» με τα χρονόμετρα. Η αρχή έγινε στο Diamond League της Φλωρεντίας, στις 2 Ιουνίου, όταν έγινε η πρώτη γυναίκα που έτρεξε τα 1.500 μ. σε λιγότερο από 3:50.00 (τερμάτισε σε 3:49.11). Ακολούθησε το Παρίσι, όπου μία εβδομάδα αργότερα η 29χρονη Κενυάτισσα δρομέας κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα (με 14:05.20) Και χθες ήρθε η σειρά του μιλίου, στο Μονακό, όπου σταμάτησε το χρονόμετρο στα 4:07.64 για να γράψει το όνομά της δίπλα σε ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ.

”Απόλαυσα πραγματικά την κούρσα. Ήρθα για αυτό εδώ, ήθελα να κυνηγήσω το ρεκόρ”

Από την αρχή της κούρσας ο στόχος της Φέιθ Κιπιέγκον ήταν ξεκάθαρος, καθώς ήταν σε ρυθμό παγκοσμίου ρεκόρ. Όμως, όταν χτύπησε το καμπανάκι για την τελευταία στροφή «άλλαξε ταχύτητα» για να τερματίσει σε 4:07.64, διαλύοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει η Σιφάν Χασάν στο ίδιο στάδιο, πριν από τέσσερα χρόνια (4:12.33). «Απόλαυσα πραγματικά την κούρσα. Ήρθα για αυτό εδώ, ήθελα να κυνηγήσω το ρεκόρ», δήλωσε αμέσως μετά την κούρσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε σχεδόν 7 δευτερόλεπτα διαφορά από τη δεύτερη αθλήτρια, παρότι οι δρομείς που τερμάτισαν πίσω τους πέτυχαν εθνικά ή ατομικά ρεκόρ.

«Δεν ξέρω πώς το κάνω αυτό, γιατί απλά όλα πηγαίνουν πραγματικά καλά», είπε η Φέιθ Κιπιέγκον αναφερόμενη στα διαδοχικά παγκόσμια ρεκόρ που έχει πετύχει. «Όταν ξεκίνησε η σεζόν, ο στόχος μου ήταν μόνο να καταρρίψω το ρεκόρ στα 1.500 μέτρα», συμπλήρωσε. Όσο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, δήλωσε ότι θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 1.500 μ., αλλά θα μετάσχει και στα 5.000 μέτρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις