Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκηνές αστυνομικής τανίας στη Μεσσηνία για τη σύλληψη “ποντικών”
ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές αστυνομικής τανίας στη Μεσσηνία για τη σύλληψη “ποντικών”

Ψάχνουν τους δράστες11 κλοπών λουόμενων

Σκηνές αστυνομικής ταινίας ξετυλίχθηκαν στη Μεσσηνία, στην προσπάθεια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε, να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν «ποντικούς της παραλίας»!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Που στην προκειμένη περίπτωση ήταν μία οργανωμένη σπείρα Ρομά, οι οποίοι, επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου πάνω στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες από άλλο όχημα για παραπλάνηση των Αρχών, έφθαναν στις παραλίες, αλλά όχι για να δροσιστούν στη θάλασσα. Το αντίθετο, ακριβώς. Για να «κάψουν» αυτούς που έκαναν το μπάνιο τους, σπάζοντας τα αυτοκίνητά τους και αρπάζοντας από το εσωτερικό τους μετρητά, τιμαλφή, ενδύματα  και άλλα αντικείμενα.

Εν τέλει, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας οι τρεις δράστες κατάφεραν να διαφύγουν πεζοί, μετά από ακινητοποίηση του οχήματός τους λόγω βλάβης και μόνο. Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση ταυτοποίησαν τον οδηγό του αυτοκινήτου και τον αναζητούν με τους άλλους δύο συνεργούς του.Όλα ξεκίνησαν στην παραλία του Βρωμονερίου του Δήμου Τριφυλίας, όταν αστυνομικοί περιπολικού, που επιτηρούν τους χώρους αναψυχής για την αποτροπή κλοπών από λουόμενους, αντελήφθησαν ότι μόλις οι τρεις δράστες είχαν διαρρήξει αυτοκίνητο 41χρονου Ιταλού τουρίστα και είχαν αφαιρέσει ό,τι βρήκαν.

Ιλιγγιώδη ταχύτητα

Στη θέα των αστυνομικών, οι τρεις Ρομά για να αποφύγουν τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και ο οδηγός, 25 χρόνων, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα. Οι αστυνομικοί που τους ακολούθησαν αντελήφθησαν ότι κατευθύνονταν προς τους Γαργαλιάνους και ενημέρωσαν με αποτέλεσμα η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε της περιοχής να στήσει μπλόκο στο δρόμο.

Σε σήμα των αστυνομικών, που γνώριζαν τη μάρκα και το χρήματα του οχήματος, ο οδηγός δεν υπάκουσε αλλά, όπως λένε οι αστυνομικοί, με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να πέσει πάνω στο αστυνομικό αυτοκίνητο που είχε τοποθετηθεί κάθετα στο δρόμο. Αποτέλεσμα ήταν να γλιτώσουν τον τραυματισμό την τελευταία στιγμή ο ανθυπαστυνόμος και ο αρχιφύλακας που επέβαιναν.

Ηταν τέτοια η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο καταδιωκόμενος, που το όχημα υπέστη βλάβη και ακινητοποιήθηκε.Άρχισαν να τρέχουν σε διαφορετική κατεύθυνση ο καθένας και κατάφεραν προς στιγμής να διαφύγουν. Τις ίδιες ώρες, άλλοι «ποντικοί της παραλίας», στη Φθιώτιδα,  «τσουρούφλιζαν»  λουόμενους, που είχαν πάει για μπάνιο σε περιοχή της Φθιώτιδας.Όταν οι τελευταίοι  επέστρεψαν από τη θάλασσα, να μπουν στα αυτοκίνητά τους,  τα βρήκαν παραβιασμένα με πολλές ζημιές και με ό,τι είχαν αφήσει μέσα να έχει  «κάνει φτερά».

Έσπαγαν παράθυρα

Στο διάστημα της απουσίας τους, είχαν δράσει   διαρρήκτες,  οι οποίοι, είχαν σπάσει τα παράθυρα ή είχαν παραβιάσει τις κλειδαριές και είχαν κλέψει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, αποσκευές και άλλα είδη. Οι δράστες είχαν «χτυπήσει» έξι οχήματα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στην Πελασγία, τρία στο Ασπρονέρι Καμένων Βούρλων, ένα στις Ράχες και ένα στο λιμάνι της Πελασγίας. Τις συνολικά 11 κλοπές ερευνούν τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις