Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασπρόπυργος – υπαξιωματικός Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Τρομακτικό επεισόδιο, οπλίτης άνοιξε πυρ
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος – υπαξιωματικός Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Τρομακτικό επεισόδιο, οπλίτης άνοιξε πυρ

Ασπρόπυργος υπαξιωματικός Β' Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (21.07.2023) στη Β΄ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο.

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην επίλεκτη Μοίρα κομάντος στη Β’ μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο καθώς υπαξιωματικός φέρεται να άνοιξε πυρ με αβολίδοτα και να έριξε χειροβομδίδες κρότου-λάμψης προκαλώντας πανικό, ενώ κράτησε όμηρο και τον διοικητή του. Ωστόσο στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν τα περί ομηρίας του διοικητή. Το περιστατικό έληξε μετά από ώρα με την επέμβαση της Στρατονομίας η οποία και τον συνέλαβε. Ο υπαξιωματικός έχει παραδώσει τον οπλισμό του και μιλά με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος έσπευσε στη Μονάδα μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Το περιστατικό ξεκίνησε με τον ΕΠΟΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι εκτός εαυτού και να τα είχε βάλει με τον διοικητή της Μονάδας καθώς φέρεται να δυσαρεστήθηκε από κάποια ποινή που του επιβλήθηκε. Κατά μια εκδοχή ο διοικητής της μονάδας φέρεται να είχε πιέσει τα στελέχη με τα περίπολα και τις φωτιές γεγονός που εξόργισε τον ΕΠΟΠ ο οποίος έχει 22 χρόνια υπηρεσίας. Ο οπλίτης φέρεται να πέταξε χειροβομβίδα κρότου – λάμψης μέσα στο Διοικητήριο της Μονάδας, να εισέβαλε σε αυτό και να κρατούσε όμηρο το διοικητή τον οποίο χτύπησε απειλώντας να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  κάποια στιγμή ο διοικητής φυγαδεύτηκε με τη βοήθεια στελέχους της Β΄Μοίρας Καταδρομών, με άνδρες της Στρατονομίας να συλλαμβάνουν τον υπαξιωματικό. Επί τόπου είχαν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ μετέβη και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Φωτο αρχείου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις