Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπαγκλαντεσιανός – Άννα Ιβάνκοβα: Ποιος είναι ο 35χρονος που συνελήφθη
ΕΛΛΑΔΑ

Μπαγκλαντεσιανός – Άννα Ιβάνκοβα: Ποιος είναι ο 35χρονος που συνελήφθη

Μπαγκλαντεσιανός - Άννα Ιβάνκοβα: Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του 35χρονου - Πάλεψε για τη ζωή της η 46χρονη

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της διεμφυλικής γυναίκας από την Κούβα στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως φαίνεται, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του από την κάμερα που τον κατέγραψε να μπαίνει στο σπίτι του θύματος, ενώ οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το στυγερό έγκλημα σοκάρουν. Στο επίμαχο οπτικό υλικό, ο 35χρονος, που δεν είναι σεσημασμενος, φαίνεται να μπαίνει στο ισόγειο διαμέρισμα της 46χρονης Άννας το πρωί, την ημέρα της δολοφονίας, να βγαίνει από το παράθυρο 3-4 ώρες αργότερα και να κινείται αιματοβαμμένος σε κοντινό σημείο.

Η Κουβανή τρανς φαίνεται να πάλεψε για τη ζωή της καθώς ο ύποπτος έχει σοβαρά τραύματα στη μύτη, το αυτί, το στόμα, στο λαιμό, ενώ έχει ακόμη και δαγκωματιές. Ο ίδιος δικαιολογεί τα τραύματα, λέγοντας ότι τον είχαν πάρει ομοεθνείς του όμηρο για να τον ληστέψουν και τον ξυλοκόπησαν βάναυσα. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Μπαγκλαντεσιανός ήταν περιστασιακός σύντροφος της 46χρονης, νόμιζε ότι είχαν μόνιμη σχέση και αντιδρούσε με τις άλλες ερωτικές επαφές του θύματος.

Τι ισχυρίζεται ο 35χρονος

Στο διαμέρισμα του θύματος έχουν ταυτοποιηθεί πολλά αιματηρά αποτυπώματα του συλληφθέντα, ενώ αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA του πάνω στην αδικοχαμένη Άννα αλλά και στον χώρο, καθώς εξετάστηκαν τα τραύματά του και ελήφθη και γενετικό υλικό. Ο 35χρονος είναι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μιλά καλά ελληνικά. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του ρωτώντας από στόμα σε στόμα κύκλους Μπαγκλαντεσιανών και τον εντόπισαν σε κοινόβιο διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνος ωστόσο δεν ομολογεί, υποστηρίζοντας ότι δεν ήξερε καν το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φίλες της Άννας έχουν καταθέσει στην ΕΛΑΣ ότι θύμα και δράστης είχαν δεσμό. Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν καταλήξει ότι το κίνητρο της δολοφονίας είναι ερωτικό, και εκτιμούν ότι είναι πιθανόν η Άννα να του είχε ζητήσει να διακόψουν τη σχέση τους και εκείνος να μην ήθελε. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τις περασμένες μέρες άτομα από το περιβάλλον της 46χρονης φέρεται να κατέθεσαν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το θύμα είχε συχνούς τσακωμούς με έναν άνδρα, που οι Αρχές είχαν καταλήξει ότι ήταν και ο δολοφόνος της. Ωστόσο ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Δευτέρα μέσα στο σπίτι της Κουβανής τρανς.

 

Η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 46χρονη είχε μαρτυρικό θάνατο και πάλεψε πολύ για τη ζωή της. Πρώτη ένδειξη για αυτό ήταν οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν σε κάθε σημείο του διαμερίσματος της στην οδό Φυλής στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο φερόμενος ως δράστης έχει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, την πλάτη και το στέρνο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το μισό του αυτί είναι κομμένο. Ο ίδιος φέρεται να έχει πει μόνο ότι τα τραύματα προέρχονται από ξυλοδαρμό που είχε δεχθεί από ομοεθνείς του οι οποίοι του ζητούσαν χρήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 46χρονης τρανς γυναίκας, πράξη που είχε λάβει χώρα την 10-07-2023 σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μεσημβρινές ώρες σήμερα (19-07-2023) συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 10-07-2023 το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα. Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή. Από την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση. Ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις