Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κόκκινο πουλόβερ Νταϊάνα: Το εμβληματικό ρούχο της πριγκίπισσας βγαίνει στο σφυρί
ΚΟΣΜΟΣ

Κόκκινο πουλόβερ Νταϊάνα: Το εμβληματικό ρούχο της πριγκίπισσας βγαίνει στο σφυρί

Κόκκινο πουλόβερ Νταϊάνα: Φωτογραφήθηκε με αυτό όταν ήταν 19 ετών

Το εμβληματικό κόκκινο πουλόβερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα βγαίνει στο σφυρί και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια.  Πρόκειται για ένα κόκκινο πουλόβερ, με λευκά πρόβατα και ένα μαύρο ανάμεσά τους, το οποίο θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τον Σεπτέμβριο. Κάποιοι θεώρησαν ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε επιλέξει το σχέδιο με το μαύρο πρόβατο επειδή ένιωθε σαν ξένη μέσα στη βασιλική οικογένεια.  Στα 19 της χρόνια είχε φωτογραφηθεί να το φορά σε ματς πόλο τον Ιούνιο του 1981, λίγο μετά τον αρραβώνα της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήδη γινόταν style icon- και μία από τις πλέον φωτογραφημένες γυναίκες του κόσμου- και το στιγμιότυπο έδωσε μεγάλη ώθηση στη μικρή εταιρεία που είχε φτιάξει αυτό το πουλόβερ, την Warm & Wonderful των Σάλι Μούιρ και Τζοάνα Όσμπορν.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έσκισε το πουλόβερ

Λίγες εβδομάδες αργότερα οι δύο σχεδιάστριες έλαβαν επιστολή από το Μπάκιγχαμ, η οποία ανέφερε πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε κάνει ένα σκίσιμο στο πουλόβερ και τις ρωτούσε αν μπορούσαν να το επισκευάσουν ή να το αντικαταστήσουν.  Το αρχικό πουλόβερ επεστράφη στην εταιρεία και διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σκίσιμο, που οι σχεδιάστριες εκτιμούν ότι προκλήθηκε από το δαχτυλίδι αρραβώνα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.  Έτσι, έφτιαξαν ένα νέο πουλόβερ που το έστειλαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία το φόρεσε σε μια εκδήλωση το 1983. Πριν από λίγο καιρό, η Τζοάνα Όσμπορν εντόπισε το πρώτο πουλόβερ, ξεχασμένο μέσα σε ένα κουτί, σε σοφίτα.

Τώρα, εκτιμάται ότι μπορεί να πωληθεί από 50.000 έως 80.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί για αντικείμενο της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν τα 604.800 δολάρια που δόθηκαν για τουαλέτα που είχε σχεδιάσει για εκείνη ο Βίκτορ Έντελσταϊν, η οποία πωλήθηκε σε δημοπρασία του Sotheby’s τον περασμένο Ιανουάριο.

Με πληροφορίες από Αssociated Press

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις