Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τα υγρά πλύσης παρμπρίζ έκρυβαν “μπόμπες”
ΕΛΛΑΔΑ

Τα υγρά πλύσης παρμπρίζ έκρυβαν “μπόμπες”

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι θα έφταναν στα 667.000,00 ευρώ

Τα υγρά πλύσης παρμπρίζ…έκρυβαν περισσότερους από 21 τόνους αιθυλικής αλκοόλης! Της πρώτης και βασικής ύλης δηλαδή, που χρησιμοποιείται στα ποτά-«μπόμπες», με τα οποία σχεδίαζαν οι εμπλεκόμενοι με τη μεταφορά, να πλημμυρίσουν νυχτερινά καταστήματα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Η εισαγωγή στη χώρα της μεγάλης ποσότητας αιθυλικής αλκοόλης, για την προέλευση και ποιότητα της οποίας ουδείς σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να εγγυηθεί αφού είναι εκτός ελέγχου, απετράπη χάρη σε μία πληροφορία της Βουλγαρικής Τελωνειακής Διοίκησης προς την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης. Μετά την αξιοποίηση αυτής της κρίσιμης πληροφορίας, που μιλούσε για φορτηγό με σερβικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο μετέφερε, κάτω από το νόμιμο φορτίο των υγρών πλυσίματος παρμπρίζ, μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης, σήμανε συναγερμός στη Βόρειο Ελλάδα για τον εντοπισμό του, καθώς βρισκόταν εν κινήσει.

Στην υπόθεση εντοπισμού του φορτηγού ενεπλάκη και η Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος, αφού και το στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα ότι ήταν ανύπαρκτος ο παραλήπτης των…υγρών καθαρισμού, έκανε την υπόθεση λίαν σοβαρή. Μετά από ενέργειες της Οικονομικής αστυνομίας, το επίμαχο φορτηγό εντοπίστηκε στο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων και τέθηκε σε παρακολούθηση.

Διαδοχική παρακολούθηση

Τις μεταμεσονύχτιες ώρες του Σαββάτου και αφού τη «σκυτάλη» πήραν διαδοχικά ΕΛΥΤ, ΑΑΔΕ, Τελωνεία Αττικής και Οικονομική Αστυνομία Αττικής, το φορτηγό κατέληξε-παρακολουθούμενο διακριτικά- σε κλειστό πάρκινγκ της περιοχής Ασπροπύργου, όπου οι οδηγοί το στάθμευσαν τις νυκτερινές ώρες. Το πρωί της Κυριακής, το φορτηγό μετακινήθηκε σε άλλο πάρκινγκ της περιοχής όπου, επειδή δεν μπορούσε να διαπιστωθεί αν γινόταν οποιαδήποτε παρέμβαση στο φορτίο, μετά από συνεννόηση των δύο Διωκτικών Αρχών στο ψηλότερο επίπεδο, αποφασίστηκε ο άμεσος έλεγχος του φορτηγού.

Στη συνέχεια και αφού αστυνομικοί της Ο.Α. εντόπισαν τους δύο Σέρβους οδηγούς σε ξενοδοχείο της περιοχής και τους μετέφεραν στο πάρκινγκ, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ και οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το φορτηγό και εντόπισαν συνολικά 21,6 τόνους λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης. Τα αποτελέσματα εργαστηριακής ανάλυσης του Χημείου της ΑΑΔΕ έδειξαν ότι ο αλκοολικός τίτλος της αιθυλικής αλκοόλης είναι 96,3% κατ’ όγκο.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι θα έφταναν στα 667.000,00 ευρώ. Ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, σερβικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα υπερβαίνει τα 2.000.000,00 ευρώ. Οι τελωνειακές διωκτικές αρχές της ΑΑΔΕ συνεχίζουν την έρευνα, ώστε να εντοπίσουν τους τελικούς παραλήπτες του λαθραίου φορτίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις