Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τζόκοβιτς ρακέτα – Γουίμπλεντον 2023: Πρόστιμο στον Σέρβο τενίστα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζόκοβιτς ρακέτα – Γουίμπλεντον 2023: Πρόστιμο στον Σέρβο τενίστα

Τζόκοβιτς ρακέτα - Γουίμπλεντον 2023: Ο Σέρβος τενίστας θα πληρώσει 8.000 δολ. για τα.... νεύρα του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε και θα… πληρώσει τα νεύρα εξαιτίας της ήττας στον τελικό του Wimblendon. Ο Σέρβος τενίστας που ξέσπασε στη ρακέτα του μετά την ήττα στον τελικό του Wimbledon από τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ ,καλείται να πληρώσει 8.000 δολάρια για τη σπασμένη ρακέτα, το μεγαλύτερο ατομικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί το 2023. Το πρόστιμο αυτό αν και υψηλό, θεωρείται αμελητέο για τον Τζόκοβιτς, καθώς μόνο από αυτή τη συμμετοχή του κέρδισε 1,4 εκατ. δολάρια. Εκτιμάται ότι η καθαρή περιουσία του θρυλικού Σέρβου ανέρχεται σε 240 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ στον τελικό του Wimbledon με τον Κάρλος Αλκαράθ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε έναν κρίσιμο πόντο και ξέσπασε στη ρακέτα του, χτυπώντας την με οργή στο κολωνάκι που στήριζε το φιλέ του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να δεχθεί παρατήρηση από τον διαιτητή και στη συνέχεια το υψηλό πρόστιμο.

 

Ο τελικός του Wimblendon

Ο Αλκαράθ κατάφερε να κάνει αυτό που κανείς δεν είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Εκθρόνισε τον Τζόκοβιτς από τον θεσμό που κυριαρχούσε. Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ του τελικού ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος έχασε έναν κρίσιμο πόντο.  Έδειχνε οργισμένος από την απόδοσή του κατά την διάρκεια του σχεδόν πεντάωρου αγώνα χάνοντας από τον 20χρονο αντίπαλό του με 3-2 σετ.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ του τελικού ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Σέρβος έχασε έναν κρίσιμο πόντο.  Έδειχνε οργισμένος από την απόδοσή του κατά την διάρκεια του σχεδόν πεντάωρου αγώνα χάνοντας από τον 20χρονο αντίπαλό του με 3-2 σετ. Η ποινή για κατάχρηση ρακέτας ήταν απλώς ένα ακόμη επεισόδιο σε ένα αμφιλεγόμενο τουρνουά για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε την Κυριακή για παράβαση χρόνου μεταξύ σερβίς. Ο 36χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είχε χάσει στο Wimbledon για 10 χρόνια πριν την ήττα της Κυριακής και είχε κατακτήσει τους τέσσερις τελευταίους τίτλους στο «All-England Lawn Tennis Club», όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Independent».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις