Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοαυστραλός πυροβόλησε σύζυγο και κόρη: Κατέληξε η μητέρα – Στο νοσοκομείο η 22χρονη
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοαυστραλός πυροβόλησε σύζυγο και κόρη: Κατέληξε η μητέρα – Στο νοσοκομείο η 22χρονη

Ελληνοαυστραλός πυροβόλησε σύζυγο και κόρη: Η 51χρονη Αλεξάνδρα σκοτώθηκε και η 22χρονη Ντανιέλα τραυματίστηκε σοβαρά - Συνελήφθη ο δράστης

Οπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, οι δύο γυναίκες πήγαιναν στο σπίτι του 51χρονου στο Κάμπελταουν, το απόγευμα του Σαββάτου (15/7). Οι Αρχές κλήθηκαν για ένα περιστατικό πυροβολισμών περίπου στις 13:20 το Σάββατο στο Κάμπελταουν. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο βρήκαν δύο γυναίκες, 51 και 22 ετών στο δρόμο του σπιτιού με τραύματα από πυροβολισμούς. Η 51χρονη γυναίκα, φέρεται να πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της Βασίλη Βεργούλη και υπέκυψε στα τραύματά της. Παράλληλα, η 22χρονη κόρη τους η οποία φέρει και εκείνη πυροβολισμούς από τον ίδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Adelaide με σοβαρά τραύματα, όπου παραμένει σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες δέχθηκαν πυροβολισμούς την ώρα που έφερναν τρόφιμα και φάρμακα στον 51χρονο Βασίλη, καθώς η οικογένεια ζούσε σε διαφορετικά σπίτια.  Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο, απέκλεισαν περιμετρικά το σπίτι και τους γύρω δρόμους, ώστε να μην διαφύγει ο 51χρονος δράστης. Μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν περισσότερο από τρεις ώρες, ο Βασίλης Βεργούλης παραδόθηκε στην αστυνομία και συνελήφθη, με τις κατηγορίες της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονίας.

Το προφίλ της οικογένειας

Ο Ελληνοαυστραλός, δεν έλαβε εγγύηση από από τις Αρχές και θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα, Δευτέρα (17/7). Ο 51χρονος δράστης, είναι φυσιολόγος και έχει εργαστεί σε τμήματα φυσιοθεραπείας σε νοσοκομεία της Αδελαΐδας, ενώ η σύζυγός του ήταν εκτελεστική βοηθός του UniSA Education Futures, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, όπου εργάζεται εδώ και σχεδόν 12 χρόνια. Η κόρη, η 22χρονη Ντανιέλα, αποφοίτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν η μητέρα της μόλις πριν από τρεις μήνες. «Είμαι τόσο περήφανη που ανακοινώνω ότι αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας με πτυχίο Νομικής (δεύτερη τάξη με άριστα) και πτυχίο Ψυχολογίας», έγραψε η Daniela, στο LinkedIn.

Οι γείτονες περιέγραψαν την 51χρονη Αλεξάνδρα ως «υπέροχη γυναίκα» και δήλωσαν συγκλονισμένοι από την τραγωδία. «Πάντα έλεγε καλημέρα», όταν με συναντούσε στον δρόμο, ανέφερε ένας γείτονας. «Βρίσκονταν εδώ και χρόνια στην χώρα. Δεν είχα δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα». Ενας άλλος γείτονας τόνισε, ότι «δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σοκαρισμένος».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις