Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σφήκες – Λένα Κιτσοπούλου Επίδαυρος: «Διασυρμός, η χειρότερη παράσταση»
ΕΛΛΑΔΑ

Σφήκες – Λένα Κιτσοπούλου Επίδαυρος: «Διασυρμός, η χειρότερη παράσταση»

Σφήκες - Λένα Κιτσοπούλου Επίδαυρος: Δείτε μερικά από τα tweets

Πολλά ακούστηκαν και πολλά περισσότερα γράφτηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για την παράσταση “Σφήκες” του Αριστοφάνη, που ανέβηκε στην Επίδαυρο, σε μια σύγχρονη μεταγραφή από τη Λένα Κιτσοπούλου που υπογράφει την ελεύθερη διασκευή του και τη σκηνοθεσία. Οι κριτικοί διχάστηκαν, με τα όσα γράφτηκαν να ήταν κυρίως αρνητικά, ενώ αρκετά άτομα από το κοινό που βρέθηκε στο Αργολικό Θέατρο το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, αποχώρησαν απογοητευμένα. Ο ηθοποιός Γιώργος Γαλίτης, ο οποίος με τα σκίτσα που δημιουργεί σχολιάζει συχνά τα θέματα της επικαιρότητας, σχολίασε με τον δικό του -αρκετά αιχμηρό- τρόπο και με… πρωταγωνιστή τον Αριστοφάνη, την παράσταση της αιρετικής δημιουργού Λένας Κιτσοπούλου.

Το σκίτσο του Γ. Γαλίτη για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο:

Στο σκίτσο βλέπουμε την… προτομή του Αριστοφάνη να λέει: “Για αυτό μου φτιάχνετε μόνο προτομές. Για να μην μπορώ να μουτζώνω στην Επίδαυρο των έργων μου τις ‘παραστάσεις'”!

 

Χαμός στο Twitter με τις «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο – «Διασυρμός, η χειρότερη παράσταση»

Οι χρήστες του Twitter σχολιάζοντάς την επεσήμαναν πως ήταν η «χειρότερη παράσταση και έκαναν λόγο για «απάτη, κοροϊδία» και «διασυρμό». Το έργο, το οποίο αποτελεί συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έχει δεχθεί δριμεία κριτική από το κοινό τις τελευταίες ημέρες, τόσο για το ύφος, τη γλώσσα και την προσέγγιση του έργου, όσο επίσης και για τα σκηνικά του. «Χάσαμε τον χρόνο μας να ακούμε και να βλέπουμε ό,τι χειρότερο μπορούσε να παιχτεί» επεσήμαναν οι Twitterάρες ενώ αναφέρθηκαν στη μπασκέτα που ήταν μέρος των σκηνικών και βρισκόταν στη σκηνή.

Γράφει το Εθνικό Θέατρο στην ιστοσελίδα του: Στην παρούσα εκδοχή η σκηνοθεσία στρέφει το βλέμμα της στα σύγχρονα «κεντριά», στα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται στις τηλεοπτικές εκπομπές και στα σόσιαλ μίντια. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…Σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις