Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / Πώς να περάσω καλά στις διακοπές: Το πιο πολύτιμο μυστικό
Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πώς να περάσω καλά στις διακοπές: Το πιο πολύτιμο μυστικό

Πώς να περάσω καλά στις διακοπές: Δοκίμασέ το φέτος

Ο χρόνος που πετάμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο να τσεκάρουμε τα mail της δουλειάς, τις περισσότερες φορές μόνο καλός δεν είναι για τη διάθεσή μας.  α έλεγε κανείς πως συνήθως μας αναστατώνει. Επιπλέον, όταν κάνουμε διακοπές, είτε μόνοι, είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά μας, είναι κρίμα να χάνουμε όλες αυτές τις πολύτιμες στιγμές, κοιτάζοντας απορροφημένοι σε μια οθόνη. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το φινλανδικό νησί Ulko-Tammio, ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους. Και δυστυχώς, όσο έχουμε τα τηλέφωνά μας στο χέρι, είμαστε απόντες από το παρόν.

Μα, χωρίς post στα social media, τι σόι διακοπές είναι; Οι καλύτερες.  Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα παράπονα στο mail της δουλειάς, με δυσάρεστες ειδήσεις ή με ψηφιακούς φίλους που δεν γνωρίζουμε, δεν αντιλαμβανόμαστε όλα τα ωραία που εκτυλίσσονται στην πραγματική ζωή. «Σκοπός των διακοπών είναι να αλλάξουμε παραστάσεις, να εκτεθούμε σε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό και να εμπλακούμε με όλο μας το είναι σε αυτά τα διαφορετικά νευρωνικά μονοπάτια», μας συμβουλεύει η Κάρντερ Στουτ, ψυχολόγος με έδρα το Λος Άντζελες.

Δυο tips

Κι αν πράγματι το νόημα των διακοπών βρίσκεται στο να βιώσουμε κάτι ολότελα καινούργιο, πώς θα το πετύχουμε κολλημένοι στα κινητά μας τηλέφωνα;  Αν δεν μπορούμε να αφήσουμε το κινητό στο σπίτι ή να το κρατήσουμε απενεργοποιημένο, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην είναι η συσκευή μας το πρώτο πράγμα που θα πιάσουμε στο χέρι μας με το που ξυπνήσουμε. Ας αποφύγουμε να τσεκάρουμε τη συσκευή μας ακόμα και μετά το πρωινό ή για όσο περισσότερο χρόνο αντέξουμε. Ήδη από την πρώτη μέρα μακριά από το κινητό θα αισθανθούμε το άγχος να μειώνεται. Κι αυτό σε δυσκολεύει, δοκίμασε να τσεκάρεις το κινητό μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα, που (εννοείται) θα γνωρίζει η… μαμά. Δες το σαν ένα προσωπικό στοίχημα και πίστεψέ μας, θα δεις τα πάντα γύρω σου να αλλάζουν…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις