Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υψηλότερες θερμοκρασίες – καύσωνας Κλέων: Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας «χτύπησε» 44°C
ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλότερες θερμοκρασίες – καύσωνας Κλέων: Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας «χτύπησε» 44°C

Υψηλότερες θερμοκρασίες - καύσωνας Κλέων: Καταγάλανο νερά, ροζ πινελιές και... αφόρητη ζέστη είχε χθες το «μενού»

Ο καύσωνας έχει χτυπήσει για τα καλά την Ελλάδα με τον καιρό να είναι «καυτός», όσο και ξηρός από άκρη σε άκρη της χώρας. Υπάρχουν κάποιες περιοχές, όπως η Λάρισα που συνήθως παίρνει… χρυσό μετάλλιο στις θερμοκρασίες, όμως χθες υπήρξε μια μεγάλη εξαίρεση. Η Κρήτη όχι απλά πήρε την πρωτιά, αλλά έκανε απόβαση στα «charts» των υψηλότερων θερμοκρασιών της χώρας. Συγκεκριμένα έξι περιοχές της Κρήτης ήταν ανάμεσα στις 8 θερμότερες. Οι πέντε από αυτές ήταν στο Ηράκλειο, μόλις μία ήταν στα Χανιά και αυτή πήρε την πρώτη θέση. Μάλιστα δεν πρόκειται για κάποια περιοχή μακριά από τη θάλασσα, αλλά για μια παραλία. Και τι παραλία. Το Ελαφονήσι στα Χανιά έπιασε χθες στις 17:00 τους 44,2 βαθμούς Κελσίου κερδίζοντας… οριακά το 44,1 που έγραψε το θερμόμετρο σε περιοχή των Μοιρών στο Ηράκλειο.

Πριν από λίγες ημέρες μόνο το Ελαφονήσι αναδείχθηκε η ομορφότερη παραλία του κόσμου σε διαδικτυακή ψηφοφορία που έγινε από την Betway . «Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Ελαφονήσι βρέθηκε στην κορυφή: με την εκπληκτική ροζ άμμο του και το μοναδικό τοπίο του, όχι απλά είναι είναι όμορφο αλλά προσφέρει κάτι παραπάνω από έναν τυπικό προορισμό διακοπών», έγραψε travel blogger.

Η ιδιαίτερη παραλία στο Ελαφονήσι Χανίων

Κάποιες μέρες ενώνεται με μια στενή χερσόνησο της νοτιοδυτικής Κρήτης ενώ άλλες, θα πρέπει να περπατήσεις με το νερό να φτάνει μέχρι τα γόνατά σου για να την απολαύσεις. Όπως και να ‘χει, αυτό που θα αντικρύσεις φτάνοντας εκεί θα σου κόψει την ανάσα: Ένας εξωτικός παράδεισος με λεπτή, λευκή άμμο και μικροσκοπικά ροζ κομμάτια από θρυμματισμένα κοχύλια, ρηχά τιρκουάζ νερά και πανέμορφους κολπίσκους. Άνθρωποι από κάθε μέρος της Κρήτης έρχονται για να δουν από κοντά αυτό το τοπίο που «κλέβει» την παράσταση. Το μικρό αυτό νησάκι, προστατεύεται από το Δίκτυο Natura 2000, καθώς διαθέτει αμμόλοφους και πάνω από 100 σπάνια φυτά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα κρίνα της θάλασσας, που μοιάζουν με μικρά κύπελλα.

Τους πιο δημοφιλείς μήνες, το οργανωμένο κομμάτι της παραλίας μπορεί να γεμίσει από κόσμο αλλά μην απογοητεύεσαι. Tο Ελαφονήσι διαθέτει τόσα πολλά, κρυμμένα κολπάκια που αν ψάξεις σωστά, μπορείς να δροσίζεσαι στα γαλάζια νερά της παραλίας τελείως μόνος σου. Αν έχεις όρεξη για λίγο περπάτημα στα ρηχά, μπορείς να επισκεφθείς το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης και τον φάρο που βρίσκεται στην άκρη του νησιού.

Μπορείς να κολυμπήσεις στα βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία νερά του, να εξερευνήσεις τον βυθό με ασφάλεια ή να κάνεις θαλάσσια σπορ στα σημεία που η λιμνοθάλασσα φαρδαίνει. Αυτό που οφείλεις σίγουρα να κάνεις, είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το υπέροχο τοπίο που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις