Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος – ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Μητσοτάκης θα μας βρει μπροστά”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος – ΣΥΡΙΖΑ: “Ο Μητσοτάκης θα μας βρει μπροστά”

Τσακαλώτος - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τον τρόπο που διεξάγεται η διαδικασία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Δεξιά θέλει να τελειώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι εμείς είμαστε μια παρένθεση που υπήρχε μόνο λόγω μνημονίου. Να είστε σίγουροι ότι θα τον διαψεύσουμε και θα μας βρει μπροστά”, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την τοποθέτηση του στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον τρόπο που διεξάγεται έως τώρα η διαδικασία, αναφέροντας ότι “είμαστε εδώ στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρέπει να σας πω ότι τα πρώτα μηνύματα είναι καλά”.

“Αυτό που καταλαβαίνω και από τη συζήτηση και από τις παρουσιάσεις των υποψηφίων είναι πως όλοι είναι αποφασισμένοι να κάνουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση, έναν βαθύ αναστοχασμό και να γίνει μια πολιτική συζήτηση που θα μας βοηθήσει να αρχίσει η μεγάλη ανάκαμψη που χρειαζόμαστε εμείς αλλά και που πιστεύουμε ότι χρειάζεται και η χώρα”, είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένας καλός οιωνός για το μέλλον.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε για την υποψηφιότητα του για την προεδρία του κόμματος ότι στηρίζεται στο δίπολο συνέχεια και τομή: “Συνέχεια” γιατί, όπως είπε, “έχουμε την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και όλων εμάς που παλέψαμε και είχαμε μεγάλες επιτυχίες, είχαμε και αστοχίες προφανώς, αλλά και ‘τομή’ γιατί χρειαζόμαστε να ακούσουμε, να μάθουμε από τις νέες εξελίξεις, να βάλουμε νέες θεματικές”. Είπε ότι στην τοποθέτηση του έβαλε το θέμα του αναπτυξιακού κράτους, της οικονομίας της φροντίδας, της κυκλικής οικονομίας και πρωτίστως την άποψη του για το κόμμα.

Πρέπει να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο της αριστεράς

“Ένα κόμμα”, τόνισε, “που είναι ανοικτό, προοδευτικό, αριστερό, συμμετοχικό, που μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους της αριστεράς και όλους αυτούς που είναι γύρω από εμάς”. Τόνισε ότι έκανε την εξής διάκριση: “Είναι άλλο σε ποιους απευθύνεσαι -και πρέπει να απευθυνθούμε σε πολλούς και σε πολλές που δεν είναι απαραίτητα αριστερά- και άλλο το ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι, όπου πρέπει να έχεις μια ταυτότητα που ο κόσμος να την καταλαβαίνει και η οποία δοκιμάζεται βεβαίως στην κοινωνία, δεν είναι γραμμένη στην πέτρα, αλλά πρέπει να έχεις μια ταυτότητα για να ξέρει ο κόσμος πως όταν λες κάτι εννοείς αυτό που λες και λες αυτό που εννοείς”.

“Πρέπει να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο της αριστεράς, τον κόσμο που μας ακούει, να είναι περήφανος για τις αξίες, τις αναλύσεις, τις προτάσεις που θα κάνουμε”, είπε, “γιατί έτσι μπορούμε να βγούμε στην κοινωνία με περηφάνια και αυτοπεποίθηση για να αρχίσει η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ”.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις