Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βίντεο: Έφοδος στις φυλακές Κορυδαλλού για ναρκωτικά και όπλα
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Έφοδος στις φυλακές Κορυδαλλού για ναρκωτικά και όπλα

Συνελήφθησαν αλλοδαποί και κατασχέθηκαν ευρήματα

Στοχευμένες έρευνες αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι μπήκαν στις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με την ΕΚΑΜ και παρουσία εισαγγελέα, έφεραν στο φως ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη, αλλά και αυτοσχέδια όπλα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «από την Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες, ειδική επιχειρησιακή δράση στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου. Συνελήφθησαν αλλοδαποί έγκλειστοι και κατασχέθηκαν ευρήματα (ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα που υπάγονται στο νόμο περί όπλων), απόρροια των στοχευμένων ερευνών που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε τέσσερα κελιά και των ελέγχων σε οκτώ έγκλειστους, κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών».

Ειδικότερα, συνεχίζει η αστυνομία, 23χρονος αλλοδαπός κατελήφθη να έχει πάνω του και στο κελί του τρεις νάιλον συσκευασίες περιέχουσες συνολικά ηρωίνη 9,6 γραμμαρίων. Επίσης, 28χρονος αλλοδαπός, κατελήφθη να κατέχει στο κελί του αυτοσχέδιο μαχαίρι και μεταλλική ράβδο. Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, αντίστοιχα. Ακόμη, σε κοινόχρηστο χώρο των Φυλακών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 30 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη 15 γραμμαρίων και συσκευασία περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη 50 γραμμαρίων». Σε βίντεο, που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, παρουσιάζονται καρέ από αυτή ακριβώς τη στοχευμένη έρευνα των αστυνομικών.

Το βίντεο

Οι αστυνομικοί, που πήραν μέρος στην επιχείρηση «σκάβουν» έναν τοίχο, σε κοινόχρηστο χώρο και από το εσωτερικό του βγάζουν ένα ένα τα ευρήματα. Σημειωτέτον, βέβαια, ότι εξωτερικά, με την πρώτη ματιά ο τοίχος δεν «πρόδιδε» το εσωτερικό του περιεχόμενο καθώς οι εμπλεκόμενοι φρόντιζαν να είναι και εκείνο το τμήμα του ομοιόμορφο με το υπόλοιπο. Για το ζήτημα της κατοχής ναρκωτικών δεν γεννάται θέμα καθώς πίσω του όταν οι ποσότητες είναι σημαντικές κρύβεται εμπόριο παραισθήσεων.

Ο αφοπλισμός των κρατουμένων

Σημαντικός όμως είναι και ο αφοπλισμός κάποιων εκ των κρατουμένων, από αυτοσχέδια όπλα, που μπορεί σε μια συμπλοκή να χρησιμοποιηθούν με ολέθρια αποτελέσματα για τη ζωή άλλων κρατουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Μάϊο, από στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από τυην Εφημερίδα των Συντακτών, επικράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα πανικός στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής, έπειτα από συμπλοκές στην Δ΄ Πτέρυγα. Οι κρατούμενοι κατήγγειλαν ότι το βράδυ της 17ης Μαίου, τραυματίστηκε ένας κρατούμενος από μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα και κοντά στην καρδιά, μετά από συμπλοκή.

Την επόμενη ημέρα, σημειώθηκε και δεύτερο επεισόδιο ως αντίποινα. Οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση αντί να απομονωθούν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε διαφορετικές πτέρυγες, παρέμειναν στα κελιά τους, με αποτέλεσμα 20 άτομα να τους χτυπήσουν. Αυτό είχε ως συνέπεια, να μεταφερθούν δύο ακόμα άτομα στο νοσοκομείο, όπου διακομίζονται με τραύματα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος από μαχαιριές, αλλά και με κατάγματα στα πόδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις