Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Με λόγια του Νίκου Καζαντζάκη αποχαιρέτισε ο Χατζηγιάννης το υφυπουργείο Αθλητισμού της Κύπρου
ΚΟΣΜΟΣ

Με λόγια του Νίκου Καζαντζάκη αποχαιρέτισε ο Χατζηγιάννης το υφυπουργείο Αθλητισμού της Κύπρου

Μιχάλης Χατζηγιάννης υφυπουργός: «Ζωγραφίστε ένα κόσμο όμορφο και μπείτε μέσα»

Αποχώρησε σήμερα το πρωί από το υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και τη θέση του πήρε η Βασιλική Κασσιανίδου, σε μια τελετή στην οποία παρευρέθη και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απευθύνθηκε στη νέα Υφυπουργό, εκδηλώνοντας την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό της πως θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Η κα Κασσιανίδου ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για όλη τη δουλειά που έχει κάνει αυτούς τους μήνες, προσθέτοντας ότι «έδωσε όλη του την ψυχή» και ότι εργάστηκε σκληρά για το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Ακόμη, σημείωσε ότι ο προκάτοχός της ήδη έχει δρομολογήσει πολλά πράγματα. Απευθυνόμενη στους λειτουργούς του Υφυπουργείου, τούς έδωσε την υπόσχεση ότι θα δουλέψει σκληρά μαζί τους. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει βάλει ως στόχο να αναδείξει τον πολιτισμό μας, από τον νεότερο μέχρι τον αρχαιότερο, να τον εκμεταλλευτούμε όσο δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί σωστά μέχρι τώρα, να τον αναδείξουμε», τόνισε η νέα Υφυπουργός. «Νομίζω ότι μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε εάν εργαστούμε όλοι μαζί ως μια μεγάλη οικογένεια», υπέδειξε.

Από πλευράς του, ο απερχόμενος Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, ανέφερε ότι το Υφυπουργείο Πολιτισμού συμπλήρωσε την 1η Ιουλίου ένα χρόνο ζωής και ότι οι προκλήσεις ενώπιον της διαδόχου του, είναι πολλές. Ακόμη, συνεχάρη την κ. Κασσιανίδου για τον διορισμό της και ευχήθηκε κάθε καλό στο έργο της. «Κύρια πρόκληση», συνέχισε, «είναι το ολοζώντανο πλάσμα, που είναι ο Πολιτισμός με τις τόσο βαθιές ρίζες στην Κύπρο, που διοικητικά και δομικά έχει αρχίσει να περπατά, να σταθεί στα πόδια του και να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εποχή μας».

«Εμείς έχουμε εκπονήσει σχέδια και έχουμε χαράξει δρόμους και με αφορμή το όραμά μας πράξαμε όσα εξαγγείλαμε στους 4,5 αυτούς μήνες, ενώ σχεδιάσαμε και σημαντικές – κατά την άποψή μου – τομές όπως η αναδόμηση χορηγικών προγραμμάτων, η εξωστρέφεια του πολιτισμού και η ενίσχυση της πολιτιστικής παιδείας», σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης. Επιπλέον, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα Υφυπουργός, με τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού και των λειτουργών του Υφυπουργείου, θα οικοδομήσει βασισμένη στους ακρογωνιαίους λίθους του, που είναι το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας και το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ο απερχόμενος Υφυπουργός ευχαρίστησε τους λειτουργούς του Υφυπουργείου, τη Γενική Διευθύντρια, Εμμανουέλα Λαμπριανίδου, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, «για την εμπιστοσύνη και τη φιλία του». Επιπλέον, ευχαρίστησε τον κόσμο της Κύπρου για την αγάπη και τη στήριξή του. «Υπόσχομαι στην Κύπρο ότι πάντα θα ‘’μιλώ με προσευχές για σένα, μάγισσά μου, όσο κεντάς τις ενοχές κέντημα στην καρδιά μου’’», είπε, προσθέτοντας ένα απόφθεγμα του Νίκου Καζαντζάκη: «Έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα, ζωγραφίστε ένα κόσμο όμορφο και μπείτε μέσα». «Ας εμβαπτισθούμε όλοι σε μια νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις