Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 16χρονη Δήμητρα Ωραιόκαστρο: Δεν πέθανε από αλλεργικό σοκ, τι έδειξε η νεκροψία
ΕΛΛΑΔΑ

16χρονη Δήμητρα Ωραιόκαστρο: Δεν πέθανε από αλλεργικό σοκ, τι έδειξε η νεκροψία

16χρονη Δήμητρα Ωραιόκαστρο: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο

«Πνιγμό από εισρόφηση γαστρικών υγρών», έδειξε η νεκροψία στη 16χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης ενώ έκανε διακοπές στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές, η νεκροψία στην άτυχη 16χρονη από το Ωραιόκαστρο, έδειξε ως αιτία θανάτου «πνιγμονή από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου». Σε κάθε περίπτωση περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού που κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα φωτίσουν και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την τροφική αλλεργία που φέρεται να είχε η 16χρονη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έκανε γνωστό η οικογένεια και το περιβάλλον του κοριτσιού, η 16χρονη είχε τροφική αλλεργία στη λακτόζη. Εξού, υποστηρίζουν και ήταν προσεκτική με το φαγητό της και ενημερωμένη, τόσο αυτή όσο και το περιβάλλον της, για τους κινδύνους που διατρέχει. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η νεαρή έκανε διακοπές με την παρέα της σε περιοχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Kάποια στιγμή, ξημερώματα Τετάρτης, επισκέφθηκαν φαστφουντάδικο για φαγητό. Η 16χρονη κατανάλωσε ένα hot-dog με την οικογένειά της να υποστηρίζει ότι η νεαρή είχε ρωτήσει αν περιέχει λακτόζη, ουσία στην οποία είχε αλλεργία. Η απάντηση ήταν αρνητική, υποστηρίζουν, και το κατανάλωσε.

Κατέρρευσε στο δρόμο

Ωστόσο, στη συνέχεια και ενώ ήταν στο δρόμο προς το δωμάτιο που διέμεναν, φέρεται να αισθάνθηκε δυσφορία και να κατέρρευσε, ενώ οι φίλοι της κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την ΕΛΑΣ και ένα άτομο από την παρέα έσπευσε στο ξενοδοχείο για να της φέρει τα φάρμακά της. Πρώτο στο σημείο του συμβάντος έφθασε το περιπολικό, ενώ προσέτρεξαν σε βοήθεια και άτομα από γειτονικά ξενοδοχεία. Οπως καταγγέλλει η οικογένεια το ασθενοφόρο κατέφθασε 45 λεπτά αργότερα και ενώ το κορίτσι είχε ήδη καταλήξει.

Συγγενής της 16χρονης κατήγγειλε τόσο τον ιδιοκτήτη του φαστφουντάδικου όσο και το ΕΚΑΒ για την αργοπορία του υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι ήταν αλλεργικό, ο μαγαζάτορας δεν γνώριζε ότι το λουκάνικο και το ψωμί περιείχαν γάλα και έτσι της τα σέρβιρε με τραγικό αποτέλεσμα. Ατομο από την παρέα του κοριτσιού, σύμφωνα με τον Alpha, φέρεται να έδωσε μια διαφορετική εκδοχή υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη πριν καταναλώσει το hot-dog ρώτησε αν αυτό περιείχε μουστάρδα, (σσ ενδεχομένως ως πιθανό αλλεργιογόνο με λακτόζη) της απάντησαν αρνητικά και το κατανάλωσε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το άτυχο κορίτσι δεν είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στο παρελθόν, ωστόσο, γνώριζε τον κίνδυνο που διέτρεχε και ήταν σχετικά ενήμερη.

Η κηδεία του κοριτσιού έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο, όπου την αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι. Τραγικές φιγούρες η μητέρα της και η αδελφής της οι οποίες δεν άντεξαν και λιποθύμησαν, όπως και φίλες και φίλοι της 16χρονης, που κατέρρευσαν μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις