Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φρένο στις γουρούνες στα νησιά
ΕΛΛΑΔΑ

Φρένο στις γουρούνες στα νησιά

Λόγω σοβαρών παραβάσεων

Φρένο  στις… «γουρούνες», στα χαρακτηριστικά τετράτροχα, δηλαδή που νοικιάζονται αθρόα από νεαρούς τουρίστες στα ελληνικά νησιά, πατάει η ΕΛ.ΑΣ. Ο λόγος, ότι, σε πολλές περιπτώσεις, παρατηρούνται σοβαρές παραβάσεις της Νομοθεσίας και τα οχήματα παραδίδονται σε νεαρούς, που, είτε αγνοούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  είτε οδηγούν υπό την επήρεια μέθης και χωρίς να φορούν προστατευτικό κράνος.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ηδη στη Ζάκυνθο, ένας 19χρονος τουρίστας από τη Σκωτία έχασε τη ζωή του όταν, από λανθασμένο χειρισμό,  ανετράπη η «γουρούνα» και τον καταπλάκωσε, ενώ και δύο τουρίστριες τραυματίστηκαν σε  άλλο ατύχημα. ΄Ετσι, σε μια σαρωτική εξόρμηση αστυνομικών υπηρεσιών  στον Λαγανά στο Καλαμάκι Ζακύνθου, ελέγχθηκαν 85 τετράτροχες μοτοσυκλέτες «γουρούνες»,  λέει η Αστυνομία, εκ των οποίων οι 32 ακινητοποιήθηκαν, για περιπτώσεις μέθης, μη χρήσης προστατευτικού κράνους και επικίνδυνης οδήγησης! Και δεν είναι μόνο αυτά. Πληροφορεί ακόμη η Αστυνομία ότι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν, από 08:00 έως την 14:00 ώρα της 10.07.2023, διαδοχικοί αστυνομικοί έλεγχοι για:

 Την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων.

 Την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών.

 Την αντιμετώπιση παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την πρόληψη διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τη νομοθεσία περί αλλοδαπών.

«Ελέγχθηκαν», πληροφορεί η Αστυνομία, «522 οχήματα και 613 άτομα.

Οι παραβάσεις

Συνελήφθησαν  συνολικά 25 άτομα  ( 8 στην Κέρκυρα, 8 στην Κεφαλονιά, 7 στη Ζάκυνθο και 2 στη Λευκάδα).

Οι συλλήψεις αφορούσαν:

Μία  για κατοχή ναρκωτικών, όπου κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μία  κλοπή, 2 για παράνομη παραμονή στη χώρα, 9 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 11 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μία για υποβάθμιση περιβάλλοντος».

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά 190 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων:

22 για ταχύτητα, 2 για ζώνη ασφαλείας, 32 για προστατευτικό κράνος, 5 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση 12 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, 4 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση, μία για μη χρήση παιδικού καθίσματος, 2 για ανασφάλιστα οχήματα και 2 για Κ.Τ.Ε.Ο.

Ακινητοποιήθηκαν συνολικά 27 οχήματα, για περιπτώσεις μη χρήσης προστατευτικού κράνους και στέρησης άδειας ικανότητας οδήγησης».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις