Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες: Τα έξι στοιχεία που θα αναγράφονται
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες: Τα έξι στοιχεία που θα αναγράφονται

Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες: Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα Σεπτεμβρίου

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, ένα εγχείρημα που μετά από χρόνια φαίνεται να παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι νέες ταυτότητες θα είναι διαθέσιμες από τα μέσα Σεπτεμβρίου και θα έχουν σημαντικές διαφορές από τις υπάρχουσες. Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στόχος είναι η παρουσίαση των νέων ταυτοτήτων να γίνει στην ερχόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπάρχει κανένα σύστημα «γεωεντοπισμού» σε αυτές, αλλά θα είναι έγγραφα που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη.

Το κόστος και η διάρκεια

Το κόστος τους θα είναι 10 ευρώ και θα έχουν ημερομηνία λήξεως στα 10 χρόνια. «Ο στόχος είναι να μπορούμε να ανανεώνουμε συγχρόνως και την ταυτότητα και το διαβατήριο μία φορά τη δεκαετία», τόνισε ο υπουργός στο Action24.

Ποια στοιχεία θα έχουν οι νέες ταυτότητες

Στις νέες ταυτότητες θα αναγράφονται σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 έξι στοιχεία:

Όνομα

Επίθετο

Ημερομηνία γέννησης

Ημερομηνία έκδοσης

Ημερομηνία λήξης (θα έχουν δεκαετή ισχύ)

Αριθμός ταυτότητας

ΑΜΚΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις