Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αχτσιόγλου – Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: “Κλείδωσαν” οι υποψηφιότητες, ενοχλημένος ο Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου – Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: “Κλείδωσαν” οι υποψηφιότητες, ενοχλημένος ο Τσίπρας

Αχτσιόγλου - Παππάς ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να ανακοινώσουν τις υποψηφιότητές τους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως “κλείδωσαν” κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πρόκειται για την Έφη Αχτσιόγλου και τον Νίκο Παππά. Ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τους συντρόφους του από την “Κίνηση Μελών” για την απόφασή του αυτή και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το ερχόμενο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή. Από την άλλη, η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της εντός της εβδομάδας, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης, αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους δύο ακόμη στελέχη του κόμματος, ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα ονόματα των οποίων παραμένουν στο τραπέζι.

“Άλλαξε γνώμη” ο Πολάκης για το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το capital.gr, στη συνεδρίαση, υπέρ της θέσης Σπίρτζη που ζητεί από την αρχή την εσωκομματική εκλογή να πραγματοποιηθεί Νοέμβριο και όχι Σεπτέμβριο, τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης, δηλώνοντας πως “άλλαξε γνώμη “. Άλλες πηγές από παριστάμενους στην ΠΓ αναφέρουν πως “συμβιβαστική” πρόταση κατέθεσε ο Νίκος Παππάς, επικεφαλής της Κίνησης Μελών (πλειοψηφίας) προτείνοντας να διεξαχθεί η εσωκομματική εκλογή σε διάστημα που να δίνει χρόνο μεν στις διαδικασίες αλλά όχι και να τραβάει πολύ σε χρόνο.

“Χρησμός” που μεταφράζεται σε παραπομπή της εσωκομματικής εκλογής προς τα τέλη του Σεπτεμβρίου και όχι προ ΔΕΘ, όπως έχει συμφωνηθεί έως τώρα. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης τάσσεται υπέρ της άμεσης εκλογής νέου προέδρου. Σημειώνεται πάντως πως κορυφαία στελέχη της Κίνησης Μελών όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Κώστας Ζαχαριάδης, δεν συμφωνούν με αλλαγή χρονοδιαγράμματος αλλά με την τήρηση του ισχύοντος.

Οι δύο προτάσεις θα τεθούν επί τάπητος στην Κεντρική Επιτροπή του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο Σ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Όπως σημειώθηκε, ο Σ. Φάμελλος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης. Τέλος, στη συνεδρίαση έγινε μια εκτενής συζήτηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και την Πέμπτη στη νέα συνεδρίαση της ΠΓ.

Ενόχληση Τσίπρα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κρατά αποστάσεις από τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν συμμετέχει και δεν παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις.Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο Action 24 οι δημοσιογράφοι Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος και Αντώνης Γκιόκας, ο παραιτηθείς πρόεδρος έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις διεργασίες και τον τρόπο που τις χειρίζονται κάποια πρόσωπα, τα οποία μάλιστα αυτοπροσδιορίζονται ως “προεδρικά” και επιχειρούν να βάλουν τρικλοποδιές στην άμεση εκλογή προέδρου… Πάντως, υπάρχει η αίσθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το “παρών” στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου και μένει να φανεί αν θα γίνει αυτό και πώς θα επηρεάσει τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις