Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ερντογάν Βίλνιους: Αδιαπραγμάτευτες οι κόκκινες γραμμές, λέει ο Μαρινάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ερντογάν Βίλνιους: Αδιαπραγμάτευτες οι κόκκινες γραμμές, λέει ο Μαρινάκης

Μητσοτάκης - Ερντογάν Βίλνιους: Η λογική των εντάσεων δεν λύνει τίποτε

Με αυτοπεποίθηση και χωρίς διάθεση υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές προσέρχεται η Ελλάδα στη συνάντηση με την Τουρκία, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΣΚΑΪ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ύπαρξης διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η Ελλάδα έχει σαφέστατα ισχυροποιηθεί ως χώρα, ως κράτος, ως μία δύναμη και αμυντικά και εξοπλιστικά. Η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, η στάση του, οι επιτυχίες της Ελλάδας σε χρόνια κρίσεων. Είναι σημαντικό ότι μπαίνουμε και πάλι σε φάση συζητήσεων και διαλόγου. Προσερχόμαστε με αυτοπεποίθηση και πίστη στις θέσεις μας, και καμία διάθεση υποχώρησης σε όσα έχουμε θέσει ως κόκκινες γραμμές», ανέφερε, αρχικά, ο Παύλος Μαρινάκης. «Είναι γνωστή η μία μόνο διαφορά των θαλασσίων ζωνών, η οποία θέλουμε να λυθεί στη βάση του διεθνούς δικαίου. Δεν μπαίνει στο τραπέζι καμία άλλη συζήτηση», πρόσθεσε. Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η λογική των εντάσεων δεν λύνει τα ζητήματα και η Ελλάδα πιστεύει στον διάλογο, δίχως όμως, να υποχωρεί από τις κόκκινες γραμμές της.

Παύλος Μαρινάκης: Η λογική των εντάσεων δεν λύνει τίποτε

«Από εκεί και πέρα ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε, μένει να το δείξει και η άλλη πλευρά, ότι είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε σε φάση συζητήσεων και διαλόγου, ακόμη και αν διαφωνούμε», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης. «Η λογική των εντάσεων δεν λύνει τίποτε, μόνο προβλήματα δημιουργεί. Αυτή είναι η θέση και η διάθεση της Ελλάδας. Έχουμε δυο ηγέτες με νωπή εντολή. Πιστεύουμε στην ειρηνική επίλυση των ζητημάτων, αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεσης υποχώρησης από τις κόκκινες γραμμές. Ο διάλογος και η συζήτηση με σαφείς τις θέσεις είναι μια καλύτερη διαδικασία από τη λογική των εντάσεων. Είμαστε αισιόδοξοι μεν, επιφυλακτικοί δε. Περιμένουμε να δούμε τη διάθεση και της άλλης πλευράς», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις