Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αργεντινή – 13χρονος σκότωσε τον φίλο του: Μια χώρα σε σοκ
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή – 13χρονος σκότωσε τον φίλο του: Μια χώρα σε σοκ

Αργεντινή - 13χρονος σκότωσε τον φίλο του: Ακαριαίος ο θάνατος του 14χρονου Χοακίν - «Δεν το χωράει το μυαλό μου» δήλωσε η μητέρα του

Ένας έφηβος, μόλις 13 ετών, ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον καλύτερό του φίλο, ένα έγκλημα που έχει σοκάρει την Αργεντινή. Το 13χρονο αγόρι συνελήφθη αφού φέρεται να ομολόγησε ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον καλύτερό του φίλο κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου. Η σύλληψη έγινε αφού το πτώμα του Χοακίν Σπεράνι, 14 ετών, βρέθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι λίγες ημέρες αφότου οι γονείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του στις 29 Ιουνίου. Ο Χοακίν εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από το σχολείο του το μεσημέρι μαζί με τον φίλο του στη μικρή πόλη Λαμπουλάγιε της Αργεντινής. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τα δύο παιδιά να περπατάνε χαμογελαστοί, και στη συνέχεια να μπαίνουν στο σπίτι όπου βρέθηκε αργότερα το πτώμα του Χοακίν.

Λίγο αργότερα ο ανώνυμος ύποπτος βγήκε χωρίς τον φίλο του και στη συνέχεια επέστρεψε στο σχολείο για το υπόλοιπο της ημέρας, όπου το ποδήλατο του θύματος παρέμεινε δεμένο, σύμφωνα με τη La Nacion. «Αυτό το αγόρι είναι ψυχοπαθής. Ήταν ο καλύτερος φίλος του Χοακίν», δήλωσε στο τοπικό Télam η απελπισμένη μητέρα του θύματος. «Πήγαιναν μαζί στο δημοτικό σχολείο. Ο ένας πήγαινε στα πάρτι γενεθλίων του άλλου». Καθώς η αστυνομία πέρασε δύο ημέρες ψάχνοντας την περιοχή για τον Χοακίν, ο φίλος του φέρεται να είπε ψέματα στην αστυνομία, δίνοντας ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να βρισκόταν.

«Ήταν σαν ταινία τρόμου»

Τρεις ημέρες αργότερα, ένας γείτονας που έψαχνε μαζί με συγγενείς του Χοακίν ήλεγξε το εγκαταλελειμμένο σπίτι και ανακάλυψε το πτώμα. «Περπατούσαμε με δύο από τα ξαδέλφια του και περάσαμε από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Μπήκαμε μέσα και αμέσως είδαμε το πτώμα», δήλωσε ο γείτονας… «Τα ξαδέρφια άρχισαν να ουρλιάζουν. Ήταν σαν ταινία τρόμου. Είδα το πτώμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μετά από αυτό, καλέσαμε την αστυνομία και μας έβγαλαν από το μέρος».

Σοκ στην Αργεντινή -Αναζητούν τα κίνητρα του έφηβου δράστη

Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι ο Χοακίν είχε δεχτεί τουλάχιστον 10 χτυπήματα στο κεφάλι, τόσο βίαια που πιθανότατα σκοτώθηκε ακαριαία. Ο καλύτερός του φίλος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο, λίγο μετά την ανακάλυψη του πτώματος. Παραμένει σε φυλακή ανηλίκων, αλλά είναι πολύ μικρός για να του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες. Το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει ασαφές και η οικογένεια του Χοακίν έχει μείνει άναυδη.

«Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω, απλώς δεν το καταλαβαίνω. Θέλω να ξέρω γιατί το έκανε, αλλά δεν έχω την απάντηση», δήλωσε ο τραγικός πατέρας του παιδιού. Η εικασία της μητέρας του θύματος μέχρι στιγμής είναι ότι ο ύποπτος ήταν «ερωτευμένος» με τον γιο της και ότι μπορεί να είχε συνεργό. «Έχω την αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερα και ότι δεν ήταν ο μόνος υπεύθυνος, ότι υπήρχαν περισσότεροι εμπλεκόμενοι», δήλωσε, σύμφωνα με τη La Nacion. «Θέλω να δω όλο το υλικό, θέλω να μάθω με ποιους συναντήθηκε». Η σορός του Χοακίν θάφτηκε την περασμένη Δευτέρα, αλλά οι Αρχές την εκταφίασαν μία μέρα αργότερα για να συνεχίσουν την έρευνά τους, μεταδίδει η New York Post.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις