Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελευσίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ελευσίνα

Σταθμός στη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Paris 2024», αποτελεί η Ελευσίνα.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή ενέκρινε τον σχεδιασμό της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στον οποίο έχει συμπεριληφθεί –ως σταθμός- η Ελευσίνα, με Τελετή Υποδοχής της στις 19/4/2024. Μετά τη θετική, από πλευράς Δήμου, ανταπόκριση, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτό κάλεσμα σε δημότες της Ελευσίνας & της Μαγούλας, για τη συμμετοχή τους στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ως λαμπαδηδρόμοι.

Όπως αναφέρει η Ολυμπιακή Επιτροπή: «Δεδομένου του ιδιαίτερου συμβολισμού της Ολυμπιακής Φλόγας, η υποδοχή της είθισται να πραγματοποιείται με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί πάντα αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή της Ελευσίνας ως σταθμού της Ολυμπιακής Φλόγας, την τιμά και την καθιστά ιδιαιτέρως σημαντική και καθοριστική στην υλοποίηση της διοργάνωσης».

Πολύ τιμητική πρόταση

Από πλευράς του ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Δεχτήκαμε μία πολύ τιμητική πρόταση για την Ελευσίνα μας, που αφορά στη συμμετοχή μας στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους αγώνες του 2024. Είναι η δεύτερη φορά, καθώς το 2020, παρόλο που είχαμε κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες, η τελετή ακυρώθηκε λόγω Covid-19. Με πολύ μεγάλη χαρά λοιπόν, θα υποδεχτούμε με όλες τις τιμές και με τη συμμετοχή λαμπαδηδρόμων από την πόλη μας και φυσικά των συλλόγων μας, την Ολυμπιακή Φλόγα, τον Απρίλιο του 2024, συνδράμοντας με τη σειρά μας σε ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις