Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άλκης απόφαση – 12 κατηγορούμενοι: Ομόφωνα ένοχοι όλοι, ένταση στη δίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης απόφαση – 12 κατηγορούμενοι: Ομόφωνα ένοχοι όλοι, ένταση στη δίκη

Δίκη Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι -Ένταση στο δικαστήριο

Ομόφωνα ενόχους κήρυξε και τους 12 κατηγορούμενους για τη στυγνή δολοφονία του Άλκη Καμπανού το δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 5 για συνέργεια. Για τον τραυματισμό νεαρού της παρέας του Άλκη, 5 κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 για συνέργεια. Για τον τραυματισμό άλλου ατόμου, ένοχο κηρύχθηκε ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 11 για συνέργεια. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επικράτησε ένταση στο δικαστήριο, με τους φίλους του Άλκη Καμπανού στο άκουσμα της ενοχής των κατηγορουμένων να φωνάζουν εναντίον τους. Η δίκη διεκόπη για λίγο και θα επανέλθει ώστε να πάρουν τον λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά.

Το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ δολοφόνησαν τον Άλκη Καμπανό και τραυμάτισαν δύο φίλους του. Από την πρώτη συνεδρίαση, στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 47 συνεδριάσεις, εξετάστηκαν περισσότεροι από 75 μάρτυρες (κατηγορίας και υπεράσπισης), αναγνώστηκαν περί τα 300 έγγραφα και απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι, που έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Καταπέλτης η εισαγγελέας

Της σημερινής απόφασης είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Κυριακής Κλιάμπα, που ζήτησε την ενοχή για όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους- και έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο εις βάρος όλων των θυμάτων». «Λυπάμαι πραγματικά, έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν “ανορθόδοξο πόλεμο” η νίκη σημαίνει καταδίκη» ήταν τα τελευταία λόγια της εισαγγελέως, ολοκληρώνοντας την τριήμερη αγόρευσή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις