Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 31χρονη Ελληνίδα πίσω από κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

31χρονη Ελληνίδα πίσω από κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Πώς δρούσε, μίσθωνε οχήματα

Ποιος να το φανταζόταν, πως μία 31χρονη γυναίκα, από την περιοχή του Ζωγράφου, διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στην παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία στην Ελλάδα, εφοδιάζοντας τα μέλη των σκληρών κυκλωμάτων διακινητών με αυτοκίνητα, που η ίδια υπεξαιρούσε, για να κρύβουν εκεί παράτυπους μετανάστες!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε βάρος της είχαν συγκεντρωθεί στοιχεία από τις Αρχές που καταπολεμούν το φαινόμενο της εκμετάλλευσης των αλλοδαπών από τα κυκλώματα, είχαν παραδοθεί στις δικαστικές αρχές και ο αρμόδιος ανακριτής είχε υπογράψει ένταλμα σύλληψης. Ο εντοπισμός τη 31χρονης, ήταν δύσκολη υπόθεση και ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, να την εντοπίσουν και να την οδηγήσουν ενώπιον του δικαστικού λειτουργού. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, «συνελήφθη, πρωινές ώρες στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 31χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατά συρροή, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Το πώς είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τα κυκλώματα, αναλύει στη συνέχεια η Αστυνομία:

«Ειδικότερα», επισημαίνει «η συλληφθείσα μίσθωνε αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων και τα παρέδιδε σε συνεργούς της, οι οποίοι μετέβαιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και παραλάμβαναν υπηκόους τρίτων χωρών προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής. Κατά τη μεταφορά των μεταναστών με τα εν λόγω οχήματα ακολουθούσαν δρομολόγια από περιφερειακούς δρόμους προκειμένου να μειώσουν την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί. Σε περίπτωση που έρχονταν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, ανέπτυσσαν ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα και εξέθεταν σε κίνδυνο τους μετανάστες».

Οι δύο διακινητές

Τις ίδιες ώρες, στο πλαίσιο πάντα του αγώνα, για τα στυγνά κυκλώματα διακινητών που τόσα προβλήματα προκαλούν στη χώρα και στην Ευρώπη, στην Καλλιθέα αυτή τη φορά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 44 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία από κοινού, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από κοινού και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης κοινωνικής ένταξης και λοιπών διατάξεων.

5.000 ευρώ για κάθε έγγραφο

Λέει η Αστυνομία:

«Είχε προηγηθεί διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση αλλοδαπού, ο οποίος διακινούσε κλεμμένα και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων κρατών σε έτερους αλλοδαπούς, είτε για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, είτε για να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ. Ο 44χρονος κατηγορούμενος, εντοπίστηκε στην περιοχή της Καλλιθέας, μαζί με τον 45χρονο συγκατηγορούμενο του και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα». Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια, στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 15 ταυτότητες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, 1.325,18 ευρώ, 3 κινητά τηλέφωνο, 4 σετ κλειδιών, 2 πλαστές άδειες οδήγησης Ελληνικών και ξένων Αρχών, 2 άδειες οδήγησης Αρχών Ιράκ και Ιταλίας, ένα διαβατήριο Αρχών Ιράκ, άπαντα με τα στοιχεία του 45χρονου.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες τις οποίες επισκέπτονταν στην Καλλιθέα και στην Πλατεία Αμερικής, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Άνω των 2.000 ταξιδιωτικών εγγράφων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τρίτων Χωρών (διαβατήρια, άδειες οδήγησης, άδειες παραμονής, δελτία ταυτότητας κ.α.), 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα tablet, εκτυπωτής, usb sticks, 4.050 λίρες Αιγύπτου, 5.297,18 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις