Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή – χωροταξία 2023: Παραμένουν ως έχουν οι θέσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – χωροταξία 2023: Παραμένουν ως έχουν οι θέσεις

Βουλή - χωροταξία 2023: Προηγήθηκε επίσημο αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει η θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών

Παραμένουν ως έχουν οι θέσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων σύμφωνα με πηγές της προεδρίας της Βουλής. Το πώς θα καθίσουν οι βουλευτές, επισημαίνουν, δεν ειναι θεμα δεοντολογίας και κανονισμού. Παράλληλα οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι σε συνάντηση που είχε προηγηθεί με Όλγα Γεροβασίλη το μόνο αίτημα που κατέθεσε ήταν να μην πολυδιασπαστει η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην προεδρία της Βουλής με αφορμή  την τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών πάνω από τα έδρανα που κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή αυτή, ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει ότι είναι «απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτηρίζοντας μάλιστα πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα το συγκεκριμένο περιστατικό. Ακόμη υπογραμμίζει ότι θεωρούν απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή. «Είναι κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις