Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συγγνώμη ζητά τώρα ο Βάνδαλος του Κολοσσαίου
ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη ζητά τώρα ο Βάνδαλος του Κολοσσαίου

Ρώμη: Συγχώρεση ζητά -αφού εντοπίστηκε- ο τουρίστας που χάραξε τα αρχικά του ονόματός του και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Στον Ιβάν Ντιμιτρόφ από το Μπρίστολ της Αγγλίας φάνηκε καλή ιδέα να χαράξει το όνομά του και αυτό της κοπέλας του σε έναν τοίχο του Κολοσσαίου με το κλειδί του. «Ivan + Hayley 23» έγραψε, αλλά δυστυχώς ένας άλλος τουρίστας κατέγραφε την ιστορική αυτή στιγμή. Μόλις αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπείται, ο τουρίστας γύρισε και χαμογέλασε στην κάμερα, με τους γύρω του να τον επικρίνουν εντόνως. Το βίντεο σε λίγες ώρες έγινε viral σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιταλικής αστυνομίας Ρομπέρτο Μαρτίνα που μίλησε στην Daily Mail, ο Ντιμιτρόφ εξέφρασε «ειλικρινή μεταμέλεια» για τις πράξεις του.  «Συνάδερφοι μίλησαν με τον άνδρα, ο οποίος εξέφρασε την συγνώμη του και την ειλικρινή μεταμέλειά του για ό,τι έκανε. Επικοινώνησε μαζί μας, αφότου εξασφαλίσαμε το κινητό του τηλέφωνο από τα αρχεία του ξενοδοχείου και του αφήσαμε μήνυμα να μας καλέσει. Φυσικά, ανησυχούσε για τις νομικές συνέπειες και του εξηγήσαμε τα πάντα».

«Του είπαν ότι θα του αποστελλόταν μία έκθεση στη διεύθυνσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη συνέχεια το θέμα θα προχωρούσε σε δίκη, πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους, και θα μπορούσε να απολογηθεί εκεί αυτοπροσώπως» πρόσθεσε ο Μαρτίνα.

«Δεν τον ρωτήσαμε γιατί το έκανε, αυτό θα το πει στον δικαστή, απλώς του είπαμε ότι ήταν ύποπτος και πως αποτελούσε μέρος της έρευνας. Η κοπέλα δεν είναι μέρος οποιασδήποτε καταγγελίας, οπότε είναι αθώα όσον αφορά εμάς, αν και τεχνικά θα μπορούσε να θεωρηθεί συνεργός. Όσο για τον ύποπτο, μας είπε ότι είναι πολύ αναστατωμένος από αυτό που έκανε και ζητούσε συνεχώς συγνώμη γι’ αυτό. Νομίζω ότι ανησυχούσε για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης δίκης και του εξηγήσαμε πως θα μπορούσε να φυλακιστεί για 2 έως 5 χρόνια και να του επιβληθεί πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις