Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / 60 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τον Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

60 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για τον Μέσι στην Ίντερ Μαϊάμι

Το συμβόλαιο του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι προβλέπει την απόκτηση μετοχών με το που αποσυρθεί.

Ο πρόεδρος της Ίντερ Μαϊάμι Χόρχε Μα προέβη σε αποκαλύψεις αναφορικά με το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι στο MLS την ώρα που ο τελευταίος συνεχίζει να απολαμβάνει τις διακοπές του. Το συμβόλαιο αυτό μπορεί να μην πλησιάζει καν εκείνο που λέγεται πως είχε προσφέρει η Αλ Χιλάλ για να τον δελεάσει να πάει κι αυτός στη Σαουδική Αραβία (500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως), ωστόσο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή λόγο έπαιξαν διάφοροι παράγοντες.

Βεβαίως ένας από αυτούς είναι η προτίμηση που έχει εδώ και χρόνια για το Μαϊάμι -όπου εκτός των άλλων η πλειοψηφία μιλάει ισπανικά- ωστόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι χορηγοί, με την Apple να έχει μπει δυναμικά στο Major League Soccer με 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά και την Adidas (χορηγός της λίγκας αλλά και του Μέσι) η οποία έδωσε τα χέρια με τον Μέσι για μια συμφωνία μερισμού των κερδών. Η Adidas έχει συμβόλαιο με τον Μέσι από το 2006 και σκοπεύει να συνεργάζεται με το MLS τουλάχιστον μέχρι το 2030 (επέκταση συμβολαίου για έξι έτη με 830 εκατομμύρια δολάρια) παρέχοντας φανέλες και για τις 29 ομάδες, καθώς επίσης τη μπάλα της λίγκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χόρχε Μας:

«Πέρασα τρία χρόνια προσπαθώντας γι’ αυτή τη μεταγραφή. Τον τελευταίο ενάμιση πιο εντατικά. Έγιναν πολλές συζητήσεις με εκείνον και τον Χόρχε (σ.σ πατέρας και ατζέντης του παίκτη). Ο Ντέιβιντ μίλησε στον Λέο μόνο για ποδοσφαιρικά θέματα, γιατί τα ξέρει από πρώτο χέρι. Η συμφωνία έκλεισε στα τέλη Μαΐου. Δεν ήθελα να νιώσει πίεση. Μιλήσαμε στη Βαρκελώνη, στο Μαϊάμι, στο Ροσάριο, τη Ντόχα. Πέρασα όλο το Μουντιάλ στο Κατάρ βλέποντας Αργεντινή. Το συμβόλαιο με την Apple ήταν πολύ σημαντικό στην επίτευξη της συμφωνίας. To deal αφορά 50-60 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Ο Μέσι μπορεί να κάνει το MLS ένα από τα 2-3 πιο μεγάλα πρωταθλήματα του πλανήτη. Νομίζω ότι έρχεται με διάθεση να αφήσει το στίγμα του και πως θα το κάνει και εκτός ποδοσφαιρικών ορίων. Όταν αποσυρθεί θα έχει μετοχές στην ομάδα, σε μια μετά ποδοσφαίρου ζωή πολύ κοντά σ’ αυτή των Ντέιβιντ Μπέκαμ και Μάικλ Τζόρνταν». Με τα χρήματα που θα εισπράξει ο Αργεντινός θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον Τσερντάν Σακίρι ο οποίος λαμβάνει 8.153.000 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις