Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα: Η ανάρτηση της Ράνιας Σβίγκου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα: Η ανάρτηση της Ράνιας Σβίγκου

ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα: «Οφείλουμε στον Τσίπρα και στην κοινωνία έναν ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ»

«Το όνομα του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς, αλλά και στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία», σημειώνει η Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook. Αναφέρεται εκτενώς στις «μάχες» και τη διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «είναι ο πρωταγωνιστής, ο εκφραστής, ο ηγέτης της εκλογικής του γιγάντωσης, της τεράστιας εξάπλωσής του σε κάθε πόλη, κάθε γειτονιά, κάθε κοινωνικό στρώμα. Που έβαλε στην καρδιά και το μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει ότι «σε όλους και όλες μας, ο Αλέξης αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη, και μια τεράστια ευθύνη. Να αντεπεξέλθουμε στο γράψιμο αυτής της νέας σελίδας», ώστε, όπως αναφέρει, να βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι τους για πολύ καιρό ακόμα, όλοι εκείνοι που «βιάστηκαν να τον απαξιώσουν», «φανερώνοντας, για μια ακόμα φορά, την έπαρσή τους. Μια έπαρση που στηρίζεται στην πεποίθησή τους ότι η Ελλάδα τους ανήκει, κι ότι οι Έλληνες τους χρωστάνε». «Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυνατό, ενωμένο, αγωνιστή, στο πλευρό του λαού και των αναγκών του», τονίζει. Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημειώνει ότι στη νέα σελίδα που ανοίγει, «καθήκον μας είναι να προχωρήσουμε με ενότητα και συλλογικότητα», «με δημοκρατικές διαδικασίες, με μια βαθιά συζήτηση.

Για τα αίτια της εκλογικής ήττας

Για τα αίτια της εκλογικής ήττας, αλλά, κυρίως, για το μέλλον αυτού του τόπου», «αλλά και έχοντας ως πρώτη έγνοια και προτεραιότητα τη διασφάλιση της ενότητας, τις συντεταγμένες συλλογικές διαδικασίες, κι ένα πλαίσιο πολιτικού διαλόγου όπου θα κατατίθενται και θα συζητούνται όλες οι απόψεις, όλες οι προτάσεις».

Τονίζει ότι η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό, «το οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα», «το χρωστάμε στην ιστορία μας…», «πάνω από όλα, το χρωστάμε στην κοινωνία», στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, «για να αντιπαλέψουμε τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αλλά και τα σκοτάδια μιας ακροδεξιάς που μπήκε στη Βουλή σε όλες τις εκφάνσεις της». «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε», υπογραμμίζει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις