Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος σερβιτόρος – Γεωργιάδης: «Η εποχή της δουλείας τελείωσε»
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος σερβιτόρος – Γεωργιάδης: «Η εποχή της δουλείας τελείωσε»

Ρόδος σερβιτόρος - Γεωργιάδης: Κυβερνητική παρέμβαση

Για το περιστατικό στη Ρόδο με εργαζόμενο σε beach bar να αναγκάζεται να μπει στη θάλασσα για να δώσει παραγγελία σε πελάτες, μίλησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης Το βίντεο, που απεικονίζει τον σερβιτόρο να κρατά τον δίσκο με τα φαγητά και να μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει λίγο πιο κάτω από τον λαιμό για να παραδώσει την παραγγελία στους πελάτες, οι οποίοι βρίσκονται πάνω σε ξύλινη πλατφόρμα, κάνει το γύρο του διαδικτύου, και έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια και έντονες αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ALPHA ανέφερε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χρήσιμα σε τέτοιες περιπτώσεις αφού «δεν μπορεί το κράτος να είναι πανταχού παρών».

«Με το που το είδα πήγε το κλιμάκιο ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για να διαπιστωθεί αν είναι όλα νόμιμα στην επιχείρηση», είπε ο υπουργός Εργασίας. Ξεκαθάρισε πως «θα είμαι απολύτως σαφής για να μην γίνει παρεξήγηση» για το περιστατικό στη Ρόδο. «Είναι αηδιαστικό, η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι και είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου», καταλήγει.

Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα, ανέφερε ο υπουργός εργασίας.

Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για το συμβάν

Μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επενέβη στην υπόθεση του σερβιτόρου που παρέδιδε κολυμπώντας παραγγελία σε beach bar στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη λάβει εντολή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για τη νομιμότητα της κατασκευής μέσα στη θάλασσα.

Αντίδραση ΚΚΕ: «Σταγόνα στον ωκεανό»

Ως… σταγόνα στον ωκεανό χαρακτηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, όσα έγιναν γνωστά μετά από καταγγελία σχετικά με απαράδεκτες συνθήκες εργασίας υπαλλήλου που σέρβισε… κολυμπώντας σε μπιτς μπαρ της Ρόδου. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρεται και στο άλλο περιστατικό που συνέβη στα Χανιά με τον ανασφάλιστο βοηθό σεφ που υπέστη εγκαύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα δύο σοκαριστικά περιστατικά με εργαζόμενους στον Τουρισμό σε Ρόδο και Χανιά, που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μόνο μια “σταγόνα στον ωκεανό” της στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, πάνω στην οποία στηρίζεται το περίφημο “τουριστικό θαύμα”. Γι’ αυτό και οι ευαισθησίες του υπουργού Εργασίας, μετά την κατακραυγή, δεν πείθουν κανέναν, από τη στιγμή που διατηρείται και ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας. Διέξοδος υπάρχει στον οργανωμένο αγώνα και τη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, όπως απέδειξε και η πρόσφατη νίκη του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων στα “Market In”».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις