Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 22χρονος μάγειρας έγκαυμα από λάδι: Ένταση έξω από το ξενοδοχείο
ΕΛΛΑΔΑ

22χρονος μάγειρας έγκαυμα από λάδι: Ένταση έξω από το ξενοδοχείο

22χρονος μάγειρας έγκαυμα από λάδι: Το εργατικό ατύχημα του 22χρονου μάγειρα προκάλεσε σάλο και σφοδρές αντιδράσεις

Ένταση επικράτησε έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο υπέστη σοβαρά εγκαύματα 22χρονος μάγειρας ο οποίος όπως αποδείχτηκε ήταν ανασφάλιστος. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις στους συνδικαλιστές που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στον εγκαυματία και τη μητέρα του που ζητούν την πλήρη κάλυψη της της περίθαλψης του, αλλά και έλεγχο από την επιθεώρηση εργασίας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου έδωσαν το παρόν τόσο ο 22χρονος εγκαυματίας  όσο και η μητέρα του ζητώντας να συναντηθούν με εκπροσώπους της διεύθυνσης διεκδικώντας την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του θύματος αλλά και την τήρηση όλων των προϋποθέσεων για την ασφάλισή του.

Στο χώρο προκλήθηκε στιγμιαία ένταση καθώς κανένας εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δεν δέχτηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών. Το ατύχημα σημειώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη. Ο 22χρονος απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων εργαζόταν στο χώρο της κουζίνας του ξενοδοχείου ως βοηθός μάγειρα, όταν επιχείρησε να μετακινήσει μια κατσαρόλα με καυτό λάδι, αυτή έπεσε αρχικά πάνω στο χέρι του ενώ στη συνέχεια υπέστη εγκαύματα από το λάδι στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Ο 22χρονος που βρισκόταν σε καθεστώς μαύρης εργασίας δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη διεύθυνση να καλεί ιδιώτη γιατρό. Τρεις ημέρες αργότερα με φρικτούς πόνους ο 22χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εκεί άρχισε να αποκαλύπτεται το εργατικό ατύχημα. Παρά το γεγονός ότι εργατικό κέντρο και σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων στέκονται στο πλευρό του για να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης του 22χρονου, φαίνεται τελικά ότι η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανέκρουσε πρύμναν και αντί να υποστηρίζει ότι ο 22χρονος δεν εργάστηκε ποτέ εκεί αναμένεται να καλύψει όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις απέναντι στον εγκαυματία.

Την ίδια ώρα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ενημέρωσε την οικογένεια του θύματος ότι θα ζητήσει από τον δικό της δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση, ενώ η ίδια θα καλύψει όλα τα έξοδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις