Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραίτηση Τσίπρα – Καρίπογλου: Ένας ολίγιστος, ο πιο αγράμματος πρωθυπουργός αυτής της χώρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Τσίπρα – Καρίπογλου: Ένας ολίγιστος, ο πιο αγράμματος πρωθυπουργός αυτής της χώρας

Παραίτηση Τσίπρα - Καρίπογλου: Σφοδρή επίθεση

“Υπήρξε ένας ολίγιστος, ο πιο αγράμματος εκλεγμένος πρωθυπουργός αυτής της χώρας, εντελώς ανεύθυνος, με ανύπαρκτη πολιτική ηθική” αναφέρει ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του κόμματος “Δράση” Αντύπας Καρίπογλου, σε μια δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την παραίτησή του. “Ο Τσίπρας δεν πέθανε σήμερα, κι εύχομαι ειλικρινά να ζήσει πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Επειδή ακριβώς, λοιπόν, δεν πέθανε ο άνθρωπος, δεν πρέπει το πολιτικό του πτώμα να αντιμετωπιστεί με καμιά επιείκεια, κατ’ αναλογία με τις αληθινές κηδείες” αναφέρει ο Αντύπας Καρίπογλου σε ανάρτησή του για την παραίτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Τα μόνα “προσόντα” του, αυτά που άλλωστε τον έκαναν πρωθυπουργό, ήταν ότι ήταν θρασύς, αδίστακτος και κωλόφαρδος. Τα ελαττώματά του ατέλειωτα” συνεχίζει ο κ. Καρίπογλου για τον Αλέξη Τσίπρα. “Και το ιστορικό αποτύπωμά του στον τόπο βαρύ. Χαίρομαι που φεύγει και χαίρομαι διπλά που φεύγει κυνηγημένος και ταπεινωμένος. Και τυχερός είναι, για άλλη μια φορά. Αν δεν τον σταματούσαν άλλοι, θα έφευγε με ελικόπτερο πολύ νωρίτερα” καταλήγει ο Αντύπας Καρύπογλου, στην ανάρτησή του για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως υπολογίσιμη κοινοβουλευτικά αντιπολίτευση

Λίγο νωρίτερα, ο Αντύπας Καρίπογλου είχε προχωρήσει και σε μία ακόμη ανάρτηση, με αφορμή την παραίτηση Αλέξη Τσίπρα, για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. “Η αποχώρηση Τσίπρα δεν πρέπει επ’ ουδενί να θεωρηθεί ευκαιρία για συνένωση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ήδη βλέπω να γράφεται. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως υπολογίσιμη κοινοβουλευτικά αντιπολίτευση, αλλά όχι τόσο επειγόντως. Ούτε η πολιτική είναι αριθμητική πρώτης δημοτικού, να προσθέσουμε βουλευτές” σημείωνε ο Αντύπας Καρίπογλου.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καρπός δηλητηριασμένου δέντρου. Ό,τι δημιουργηθεί, πρέπει να είναι αποστειρωμένο. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι μια χαρά, άλλωστε και στο ΠΑΣΟΚ και στους αδέσποτους υπάρχουν άνθρωποι που δεν ειναι μια χαρά” συνεχίζει ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του κόμματος “Δράση”. “Σημαίνει ότι ό,τι φτιαχτεί, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ως οντότητα. Πρέπει να αφεθεί να σαπίσει μέχρι τελους, αλλιώς θα σαπίσει και τα άλλα φρούτα στο κοφίνι” καταλήγει ο Αντύπας Καρίπογλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις