Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Βρυξέλλες – μεταναστευτικό: Χρειάζονται πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Βρυξέλλες – μεταναστευτικό: Χρειάζονται πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών

Μητσοτάκης Βρυξέλλες - μεταναστευτικό:Πρέπει να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής

Στην τοποθέτησή του για το Μεταναστευτικό στη σύνοδο κορυφής που είναι σε εξέλιξη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.Αναφέρθηκε ακόμα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.Το μεταναστευτικό είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μαζί με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ηγέτες της ΕΕ είχαν την ευκαιρία, πριν από τη συνάντηση, να συνομιλήσουν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, η συνεργασία ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι πιο σημαντική από ποτέ. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Ουκρανίας και της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας», σχολίασε ο Στόλτενμπεργκ. Στο περιθώριο της Συνόδους Κορυφής ο πρωθυπουργός είχε σύντομες συνομιλίες με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι τον συνεχάρησαν για την εκλογική του νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης πριν την έναρξη της Συνόδου συνομίλησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζ. Μελόνι, τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μαν. Βέμπερ, την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα κ.α.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις