Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βλάβη σε τρένο – αμαξοστοιχία 53: Ακινητοποιήθηκε ο συρμός στη σήραγγα
ΕΛΛΑΔΑ

Βλάβη σε τρένο – αμαξοστοιχία 53: Ακινητοποιήθηκε ο συρμός στη σήραγγα

Βλάβη σε τρένο - αμαξοστοιχία 53: Επέβαιναν 325 επιβάτες

Περιπετειώδες ήταν το ταξίδι με τρένο όσων επέλεξαν το να μετακινηθούν από Θεσσαλονίκη για Αθήνα με την αμαξοστοιχία 53. Όπως έκανε γνωστό η Hellenic Train, η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, στις 12:45, η αμαξοστοιχία 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ακινητοποιήθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς», στη γραμμή καθόδου. Πρόκειται για τη δίδυμη σήραγγα μήκους 6.5 χιλιομέτρων, μεταξύ Δομοκού και Λιανοκλαδίου. Στις 13.00 ενημερώθηκε το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας της Hellenic Train και άμεσα κινητοποιήθηκαν μηχανές εφεδρείας από το Λιανοκλάδι προκειμένου να μεταφέρουν την αμαξοστοιχία στον σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

Στο τραίνο επιβαίνουν 325 επιβάτες, οι οποίοι ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώνεις από το προσωπικό της εταιρείας. Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι.

Λάρισα: Δύο τρένα στην ίδια γραμμή

Για ελάχιστες στιγμές δεν επαναλήφθηκε μία σιδηροδρομική τραγωδία ίδια με αυτή των Τεμπών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Larissanet χθές Πέμπτη 28/6, στον σταθμό του Μεζούρλου, στη Λάρισα, δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση αλλά στην ίδια γραμμή. Το ευτυχές της υπόθεσης ήταν ότι κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα γιατί ήδη είχαν μπει στον αστικό ιστό και έτσι οι μηχανοδηγοί πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι δύο μηχανοδηγοί περίπου 100 μέτρα πριν από μία νέα τραγική σύγκρουση, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα τρένα. Κανείς, προφανώς, και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν η «συνάντηση» των δύο τρένων γινόταν έξω από την πόλη, εκεί όπου θα είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και δύσκολα θα είχαν χρόνο αντίδρασης οι μηχανοδηγοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις